en en | ro ro

In perioade tulburi in care dezamagirile se tin lant si din partea institutiilor statului, oamenii simt nevoia sa isi pastreze creadinta. Interzisa timp de 50 de ani, credinta crestina a revenit impresionant. Pana si liber cugetatorii isi fac de zor cruci, stangaci, ca sa intre si ei in rand.

Sotia mea este foarte credincioasa. Dorea sa mergem intr-o excursie, pelerinaj in Spania, Portugalia si Franta. Mai ales ca sa ajunga la destinatii cum ar fi Fatima si Lourdes.
http://www.profamilia.ro/maria.asp?aparitii=15

Am luat atlasul si am urmarit cazarile. Cu avionul pana la Barcelona si intoarcerea tot din Spania. Dar 4 zile erau pierdute dus-intors pe riviera franceza, pana in Italia, idee nefericita. Am abandonat, spre dezamagirea doamnei. Duminica am aflat ca statuia sfintei Fecioare de la Fatima este venita, chiar ea, in pelerinaj la Bucuresti.
Am vrut sa merg dimineata la Sfantul Iosif, dar Livia avea alt program. Ne-am dus seara la 20h30. Era coada de 4 ore si am abandonat. Am pus sa sune ceasul la ora 4h15 dimineata.

Am mers cu masinuta, profitand de circulatia minima. Am intalnit 2 4x4 mari, care mergeau ciudat. Ambii soferi vorbeau la telefon. La ora aceea, poate doar intre ei ? Am ajuns. Si la aceasta ora ultra-matinala, fara transport in comun, erau 20 de persoane la rand.

Sf%20Iosif%20Fatima.jpg

Fiecare se ducea sa se reculeaga la statuia Reginei Ingerilor, titulatura sfintei Fecioare din Spania si Portugalia. Prin 1837 un sat prapadit, cu asezare exceptionala in nordul Mexicului, avea un nume prea lung : El Pueblo de La Nostra Senora La Reina de Los Angeles.
In 170 de ani localitatea a evoluat. A invatat engleza, desi nume spaniole au ramas in zona, de la Zorro la Banderas. Capitala mondiala a cinematografiei, cu 9 milioane de locuitori, a pastrat doar ultimele 2 cuvinte din numele initial.

Si in credinta se pot face excese.
O doamna la varsta medie a stat 3 minute, cu diverse artefacte, atinse pe rand de statuie. Daca randul credinciosilor depasea 300m, cum am vazut seara, nici in 6 ore nu ajungeai.

Draga mea sotie e acum multumita. Cu Portugalia am rezolvat ; parca am fi fost la Fatima !
Itinerariul romanesc al statuii apare aici :
http://www.amosnews.ro/News-article-sid-216538-titlu-Itinerariul_romanesc_al_statuii_pelerine_de_la_Fatima.phtml

Published on June 12, 2007. 4132 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives