en en | ro ro

Economia germana era in dificultate dupa razboi.
Americanii au dispus acces liber la brevetele depuse in Germania din 1938. Dar in optica si fotografie nu ei au profitat, ci altii.
Si economia japoneza era distrusa, dupa capitularea din 1945. Manufacturile imperiale de Optica, Nippon Kogaku, mai tarziu Nikon, au imitat Contax-Zeiss din 1948. Canon a imitat Leica.
Nikon cu Zeiss si Canon cu Leitz. Aceste referinte vechi au fost pastrate.
Francezii zic : "On revient Toujours a son Premier Amour !"
Poate ca vom avea noutati in curand.

Cu ocazia razboiului din Coreea, corespondentii americani au remarcat excelentul raport calitate-pret al produselor japoneze. Asahi-Pentax, Konica, Minolta si Olympus au intrat si ele in joc. Si multe altele, care au disparut.

Majoritatea timpului, Canon a fost considerat competitorul principal in domeniu, iar Nikon, lider in seriozitate si tehnologie. Canon, mai buna in marketing, a anticipat mai bine evolutia tehnologica.
A fost si mai bine pregatit pentru trecerea la digital. Avea din 1989 un model digital, ION. Ar fi un spanac de 0,1 Mpx.
Dar atunci costa 1.100$; folosea un floppy, pentru 50 pozute.

Canon si Nikon sunt acum bine plasate, dominand vizibil piata DSLR.
Piata aparatelor (D) SLR este dominata de cei 2 colosi niponi, dar obiectivele au ca varfuri de tehnologie produsele germane, cu redare neutra si deformatii la liniii orizontale si verticale spre zero. Zeiss, omogene pe toata suprafata acoperita, cu redare cromatica aproape constanta si Leitz, cu transfer de contrast mare si calitati aproape de necrezut de la diafragma maxima.

Fotografi care calatoresc mult, folosesc mai degraba film, pe aparate cu obiective germane. Sebastiao Salgado si Michael Martin, dar si altii care isi permit, nu folosesc Canon sau Nikon.

http://www.motorradonline.de/d/138160
In acest caz robustetea, vizarea excelenta si calitatea obiectivelor conteaza mult.
Obiectivele AF sunt vulnerabile in conditii grele, praf, nisip, apa sarata, ploaie. Obiectivele Sigma nu se pun; se strica ele si singure.
Am vazut la agentia Sygma-Press o duna de obiective USM Canon, distruse in Irak, multi metri cubi.

Published on January 03, 2006. 5422 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   February 2024  (0)
   January 2024  (0)
   December 2023  (2)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   » view full archives