en en | ro ro

Pentru mine fotografia asa-zisa fine art este o fotografie moarta, doar marfa de consum, genul de poze in care nu se intampla nimic si daca se intampla, pute a fals. In Amsterdam si la New-York se vinde si la piata.

Cam asta se intampla cu poze pseudo-artistice. Multi confunda urmarea modei cu creatia. Ce este acum la moda, va fi jenant, demodat maine. Chiar daca arata mai bine pozele facute dupa reteta, decat ce facea Gogu fara, tot reteta este, din care rezulta o marfa de cantina. De care ti se face repede lehamite daca autorul pozelor nu are multe alte calitati. Fotografia iti permite sa faci mari progrese, numai daca urmezi un drum unic, al tau. Imitand pe altii nu ai nici-o sansa sa ajungi la un stil propriu. Si asta e valabil in orice mijoc de exprimare. Un exemplu : Vincent van Gogh il admira pe Rembrandt si folosea initial aceleasi culori.

Rembrandt%20gravuri.jpg
Iata pictura lui Mancatorii de cartofi din 1885 :

http://www.vangoghgallery.com/catalog/Painting/453/Potato-Eaters,-The.html

Fratele lui, Theo, care era vanzator de pictura, l-a convins.
Nu avea pregatirea nici talentul vechiului maestru de a pune in valoare lumina.
Mai bine ar fi sa schimbe stilul si coloritul. In mai putin de 5 ani, fara studii si fara bani, doar muncind din greu, Vincent a reinventat pictura.

http://www.vangoghgallery.com/catalog/Painting/508/Starry-Night.html

Van%20Gogh.jpg
Fara comentarii. La Moma este acum o expozitie Van Gogh, cu picturi de noapte.

http://www.moma.org/exhibitions/exhibitions.php?id=5634


Tinerii care privesc TV au impresia ca doar cei care apar acolo sunt modele. Acum cativa ani asistam la o emisiune cu patroni de televiziuni, care explicau cum se fac programele. Numai dupa 22h30 se aloca programe pentru oameni cu studii peste liceu. Ce apare pe ecrane TV nu este cultura, ci un fel de guma de mestecat pentru ochi. Traim intr-o tara in care scara valorilor nu prea are legaturi cu realitatea, in nici-un domeniu :
http://www.romanialibera.ro/a138473/verdictul-se-amana.html

In acest loc, imi exprim parerile personale, bune, rele, asa cum sunt. Unii le impartasesc, altii nu. E treaba lor. Cate-odata ma mai insel si eu.
S-ar putea sa existe si diferente de formare intre noi. Marii fotografi americani au toti studii superioare. Nu in fotografie ci in alte domenii. Cei mai multi fotografi americani au studii de arhitectura, avand ochiul si mana exersate.

Published on November 20, 2008. 5496 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives