en en | ro ro

Am fost pe santiere, la margine de Bucuresti. Campul agricol va deveni cartier de locuit de lux. Fosta platforma de prefabricate, 500m lungime e acum e sparta, sa faca un mall pe ea. Acum se vad bine prostiile fara de seaman, facute in Epoca de Aur, aplicand Indicatiile Pretioase ale Tovarasului, mare miner, arhitect si cizmar. Cum a ajuns carpaciul din Scornicesti Geniul Carpatilor? Prin cultul personalitatii. Pana la urma, NC a murit ranit de limbile din lemn. Din pacate, economia romaneasca, grav avariata de Indicatiile sale paguboase, zise pretzioase, inca nu s-a redresat.

Poate si dl.V.Ierunca a facut excese, in selectia facuta pentru Antologia rusinii.
G.E.Palade, cetatean american laureat al Premiului Nobel, dorea sa isi viziteze rudele amarate din tara. Iar marele savant H.Coanda dorea sa fie inmormantat in tara lui. Ambii aveau peste 75.
Si Constantin Brancusi a vrut sa lase mostenire statului roman, intreaga sa opera, in 1956. Dar cei care conduceau mersul artei romanesti s-au opus : au refuzat Arta Burgheza ! Ce s-ar fi ales din atelierul lui ? Este mult mai vizitat la Beaubourg-Centre Pompidou, Paris.

Oamenii sunt diferiti peste tot, mai buni si mai putin buni. Sistemele comuniste au facut selectie artificiala, decenii. Doar lingaii lipsiti de caracter erau promovati. In asa climat, cel mai rau ajunge la putere. Marele Stalin, idolul lui Putin, din hot de cai gruzin a ajuns Calaul Popoarelor. Urma sa fie inlocuit de Beria, un asasin in serie ! Terorizati, ceilalti membri ai PCUS l-au executat ei.

Clanul Ceausescu conducea Romania. Cine ii urma ? Tovarasu Bobu si tovarasa Gainuse erau oamenii lor de incredere. Acesti lingai idioti erau modelele de urmat. In toate domeniile, ierarhia era decisa de Partid. La inalt nivel, din cei buni intr-un domeniu, era promovat acel ce facea cele mai mari compromisuri, indiferent de talent si merite. La varf, medici, oameni de stiinta stiau asta.
Erau alesi cei fara caracter. Renumiti oameni de cultura, caractere elastice, au licitat in domeniu. S-au remarcat prolificul, talentatul poet Ad.Paunescu, Jurassic Pork, si excelentul pictor Sabin Balasa, zis Bashin Lingasha. Ceausescu era un om primitiv, cu o ambitie nemarginita si i-a placut. Marele Caragiale spunea : Prostul daca nu este fudul, parca nu e prost destul.

Adevarul nu este considerat convenabil, de cei care au facut excese. Ar trebui cosmetizat ! Asa era contextul, vorba d-lui senator de Barca.
Doreai putere, trebuia sa faci compromisul, zicea un Mare ziarist : Nu toata lumea are stofa de dizident ! Nimeni nu imi poate reprosa asta.

Doreau putere si erau dispusi la orice, e clar.
Mai ramane o intrebare; doar generatiile viitoare ii vor da raspunsul.
Erau ei cei mai grozavi si in cultura, nu doar in lipsa de caracter ?

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=18202&art=43907&cHash=620a606116

In explicatia dumnealor, pupincurismul era de bon ton; si complicitatea la crima.
Pana unde complicitatea cu un regim criminal si pupincurismul sunt de admirat ?

Published on March 01, 2008. 3956 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives