en en | ro ro

D700 va intra in competitie cu Canon 5D Mark 2 si Sony A900.
Ce le aseamana ? Toate 3 au formatul full frame, FF, captoare CMOS si concept toamna 2008. Care sunt diferentele ? Le vom afla in curand. Nikon D.700 mizeaza pe fiabilitate, viteza si sensibilitate, Sony 900 pe cea mai mare rezolutie. Probabil modelul 5D Mk2 se va pozitiona intre ele. Din datele vizarii, D700 pare mai solid cu 995 gr, mai mult metal sau sticla si mai putin plastic, fata de 810gr la ceilalti 2. Datele tehnice comparative apar aici :

http://www.dpreview.com/reviews/nikond700/page23.asp

Reviews facute de site-uri reputate par la fel, cu poze macro si mire. Va poza cineva mire cu aparatul cel sensibil la lumina ? In esenta, D700 are majoritatea componentelor din D3, cu controale si accesorii similare D300.
In amurg tarziu, noaptea sau in zorii zilei, lumina este puternic colorata. Primele poze erau prea colorate, cineva de la Skin il setase la culori Vivid. L-am trecut pe Neutre. Am pozat si aiureli, poate. Chiar faptul ca poti face asa ceva, este o proba de libertate.

asigurare%20in%20trafic.jpg

Pentru mine, D700 a fost o surpriza foarte placuta. Imi plac pantofi comozi si aparatele cu care te simti bine. Daca are ceva in plus, are prea multe setari posibile. Dar asta il poate face mai atractiv pentru altii.
Personal imi aleg toate setarile pe Low. Mai usor cresti contrastul si saturatia culorii ulterior, decat sa le scazi.

Parerile scrise sunt diferite. Unii scriu ce presupun, altii scriu despre experiente personale. Altii scriu ce li s-a spus sa masoare. De exemplu rusii aveau cei mai inalti pitici din lume. De ce am pozat asa si nu altfel ? Pentru ca era mai simplu si mai elocvent, in opinia mea. Am dorit sa ofer download direct, dar nu am gasit hoster pentru fiserele de 6-9Mb. Noise fiind mai mic din fisiere raw, am aratat exclusiv fisierele initiale jpg, desi le aveam si raw. As dori ca posturile primite sa foloseasca prezumptia de nevinovatie. Si nu prea e cazul.

Un amic era indignat : Ce daca merge bine, doar nu faci arta fotografica cu 3.200. Poate ca si Brassai a fost luat in ras, ca a scos Paris la Nuit : Cine face arta cu trepied si magneziu ? Nu, arta nu faci nici cu aparat, nici cu calculator. Poate cu creierul. Daca poti face ce te-ai gandit, nu conteaza cum ai facut-o, atat timp cat fructifici ideile, nu rebuturile.
Totusi probe comparative par a fi in curs. Aici apar cateva date masurate :
http://www.popphoto.com/cameras/5624/sony-alpha-900-camera-test-vital-statistics-page3.html

Interesant, interesant, iata si cifrele exacte, acum disponibile :
http://www.dxomark.com./index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/205|0/(appareil2)/265|0/(appareil3)/192|0/(onglet)/0/(brand)/Nikon/(brand2)/Sony/(brand3)/Canon

Prima parere ar fi ca A900 are un raport calitate /pret superior modelului Canon... Dar multe alte lucruri conteaza.

Published on November 16, 2008. 4228 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives