en en | ro ro

Important indice de cultura al unui popor este procentul acelor cu toti bunicii alfabetizati. Bunicii isi cresc nepotii. Le transmit mostenirea lor culturala, buna sau rea. Trebuie sa inteleaga si ei anumite lucruri. Pentru nepoti, relatiile cu bunicii intaresc radacinile in cultura locala. Miscarile de populatie, smulsa de la locul de bastina, au creat o patura de dezradacinati.
Fie ca au fost prilejuite de industrializarea socialista, de exil fie economic sau politic, au avut efecte similare. Reperele de cultura pierdute au dus la instabilitate, in orientarea celor plecati, dar si a generatiilor urmatoare.

Puternica emulatie, competitie dura pe piata vestica, unde castigatorul, varful profesiunii ia totul, da un procent de persoane inadaptate. Care nu suporta presiunea bine. Sau nu sunt suficient de competente pentru a-si pastra pozitiile. Extremisti islamici fanatici, nascuti in Anglia sau SUA, cu facultati facute in occident, fara succese profesionale, sunt un exemplu graitor. Si romani plecati, cu sau fara succes, au sentimente de dezradacinati. Dar si copiii lor, crescuti si educati acolo.

Vedem si aici generatia care a pierdut reperele, inlocuite cu vulgaritate si agresivitate, promovate de posturi de televiziune. Oamenii simpli dintr-o tara saraca, de fapt saracita din interese, fac totul, sa isi intretina decent familia. Copii lor, grupati in bande de cartier, ii admira pe profitorii nesfarsitei tranzitii tulburi, dar si pe liderii de carton, primari care Este si alti atleti ai mitocaniei.

Au fost acordate premiile Pullitzer pentru anul 2006 :
http://www.pulitzer.org/

Published on April 18, 2006. 3890 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives