en en | ro ro

Ca lucrurile merg prost, este clar. Dar de ce au mers tot asa, de 20 de ani ?
Pentru ca tara, asa zis democratica, e condusa de urmasii activului de partid si securitatii, educati de mici sa isi calce supusii in picioare. Pentru capatuirea proprie si folosind maxima : Din greseala in greseala, spre victoria finala. Nu o fi politically correct sa spui ca activistii de partid erau si au ramas cam boi. Dar poti folosi imagini de pe Net :

Activisti%20sau%20boi.jpg

Oricate defecte au guvernatii actuali, si au din plin, nu numai ei sunt vinovati. Cel mai grav fapt ce li se poate reprosa : accepta incalcarea normelor morale pe fata, acum ca tara a ajuns la fundul sacului. Si vor plati scump.
Desi marele rapt a inceput demult, pe ascuns.

O emisiune a lui R.Turcescu il avea invitat pe V.Catarama. Intrebat cum merg afacerile, in momente cu economia romana in plina crestere, dl.colonel Catarama a raspuns sincer : Super-Bine mergeau pe vremea lui Vacaroiu. In 1993 castigam 2000%. Dl. Turcescu, cam slabutz in cultura generala, se mira. Fiu de contabil, era cazul sa riposteze :
La NY, daca firma are beneficii peste 12%, vine fiscul sa verifice. Mafia americana nu are venituri peste 1000% ! La acest nivel ajung doar exportatorii de droguri. Asa este, cele mai mari averi s-au facut inca de atunci, cand si bunurile se puteau cumpara pe nimic.

Ne asteapta un viitor Luminos, daca o mai fi ramas de rezerva, la capatul tunelului. Altfel, vicisitudinile i-au tabacit pe romani. Le suporta cu stoicism prozaic, dar demn :

_DAP9889%20tricolor%20in%20ploaie.jpg

Ce nu te omoara, te intareste, pare filozofia potrivita.
Poza are ceva conotatii politice : situatia este albastra, ca pantalonii. Motorizarea e rosie, iar aparentele /acoperamantul apar in galben.
Si cu pauza ca si asigurata de portocaliu.
La noi, cetatenii confunda aproape sistematic efectul cu cauza.
PNT, singurul partid partial cinstit, a cazut, platind oalele deja sparte de predecesori.
Multi romani mai au de recuperat, pentru a avea o judecata normala :

http://www.evz.ro/detalii/stiri/e-foarte-greu-ca-romanii-sa-inteleaga-ati-castigat-in-comunism-doar-ce-au-pierdut-alti.html

Muntii nostri aur poarta, noi cersim din poarta in poarta. Avem noroc, caisul nostru ne da o recolta simpatica odata la 2 ani. Dar de atatea ploi, caisele noastre inca nu s-au copt.

_DAP9897%20caise%202010.jpg

Alte tari inteleg drepturile omului altfel decat la noi.
Finlanda a votat obligativitatea furnizarii de Internet de mare viteza tuturor cetatenilor.

http://news.cnet.com/8301-17939_109-10374831-2.html

Published on July 03, 2010. 4249 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives