en en | ro ro

De la promisiuni pana la fapte este o distanta mare. Oricine a remarcat discrepanta enorma dintre vorbe si fapte.

Dupa 50 de ani de antrenament, oamenii locului au invatat sa zica una si sa faca alta, preferabil in folos propriu. In Europa, oamenii sunt judecati dupa fapte si comportare reala, nu dupa vorbe. Nu avem exercitiul de a face deosebiri intre promisiunile gaunoase si realizarea lor efectiva. O dovada este devalorizarea monedei nationale, incinsa stupid de Guvern.

Avem un sistem legislativ, special edificat in scopul pastrarii puterii. Si asa, am avut cateva schimbari la guvernare, care l-au adus la disperare pe I.Iliescu.

Parlamentul, garantul democratiei, are membri alesi pe lista care se intrec in a deturna votul primit. Voteaza secret ridicarea pragului infractiunii la 10 milioane Euro, sa nu dea socoteala la faptele lor. Alesii trebuie educati sa actioneze in interesul celor care i-au adus la putere.

Nu exista alta metoda mai buna decat raspunderea directa in fata propriilor alegatori. Si o activitate transparenta, care sa ii asigure pe cetateni ca alesul face ce a promis. Nu ca acum, cand toti promit Da ; voteaza in secret si iese Nu in unanimitate, sau pe aproape.

Mecanismele trebuie schimbate, ca sa fie schimbati oamenii.
Sa incepem cu personajul cu cea mai inalta cota de popularitate din tara.
Ca sa putem sa il schimbam pe Traian Basescu, deseori agasant si mitocan, trebuie sa gasim un altul mai bun, in prealabil.
Si ca sa gasim un inlocuitor, trebuie fortate partidele sa isi schimbe criteriile de selectie. Altfel, avem alesii pe care ii meritam.

Nici cu educatia, sau cu asigurarile medicale nu stam mai bine. Si nici cu fotografia, desi progrese au aparut. Avem acei profesori, asistenti, doctori si fotografi, selectionati din poporul roman, care fug de responsabilitate si alearga dupa castiguri usoare sau nemeritate.

Published on November 24, 2007. 3869 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives