en en | ro ro

E nascut pe 14 februarie, chiar de Valentine Day. Si ce legatura are cu fotografia ? Pai, Forster este fotograful nr.1 mondial la Yachting. Nascut in Elvetia, tara fara iesire la mare, a devenit fotograf profesionist din 1974. A acoperit de 9 ori Cupa America si tot 9 editii ale Jocurilor Olimpice.
Are 20 mii vizite zilnice pe site-ul propriu :
www.yachtphoto.com
Priviti mai ales yacht racing si classic yachts din galleries. Dar pozele de acolo sunt mici. Mai ales fotografii de succes la desfasurarea Cupei America l-au facut cunoscut. In 1992 a devenit fotograf oficial al echipei americane. In 1995 a publicat fotografii la victoria surpriza a echipei Noii Zeelande. In 2000 a petrecut 5 luni la Aukland, cu ocazia desfasurarii America Cup la antipozi.
Nu numai ca a facut fotografii. Cu ani in urma, participa la curse transoceanice ca membru in echipaj. Un fotograf excelent pregatit, intelege mai bine regata si evolutia in vant.
A avut ideea inovatoare de a face fotografii de yachting cu aparate in carcasa submarina, de la nivelul apei, sau chiar sub el. Este primul fotograf care a incercat si a avut succes cu asa ceva.

Traieste in Jamestown, Rhode Island. Canon Europa i-a dedicat un articol cu 48 ilustratii la :

http://cpn.canon-europe.com/content/btl/forster.do#container

Majoritatea sunt poze din regate, unele splendide.
Capitanul Joshua Slocum, cel care a ocolit primul pamantul navigand singur, spunea : Nimic nu este mai frumos decat marea !
Forster zice ca un bun fotograf de yachting este mai intai un marinar, intelege vantul si marea. Cu cat locul in care sta este mai periculos, cu atat fotografia poate fi mai interesanta. Daca mai tine si aparatul, cu o a treia mana.

Published on February 13, 2008. 3991 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives