en en | ro ro

Toata lumea a aflat cat de Minunat era in era comunista, citind Romania Mare. Pentru multi chiar era un paradis. In 1990, o doamna la 70 primaveri, aprecia conducerea Romaniei si Alex Barladeanu ca presedinte al Senatului. Sashok, zicea doamna, ce tip ! Cand mi-au saltat tatal si bunicul, umblam nauca sa aflu ceva despre ei. Doar el a vrut sa ma ajute. Asa mi-am pierdut virginitatea, facand baie in sampanie frantuzeasca.
Pe atunci era Foarte bine, desi sunt si denigratori care vorbesc de rau realizari marete. Lumea facea miscare, nu statea la TV. Sportul favorit in mase se chema coada. Sa vedeti ce sporturi de iarna, cozi 3 zile la benzina sau TV color. Saptamanal o zi la butelii ; cateodata si veneau.

coada%20Butelii%201985.jpg

Pasionat de sport, faceam declansari si la aceste manifestatii. Desi securisti de bine vegheau la mentinerea optimismului general : 5 ani o poza la coada. Nu, nu e gluma. Colegul de celula a lui Radu Filipescu a fotografiat o coada la carne. A dus poza la servici. A facut-o s-o arate la nepoti. Altfel nu o sa-l creada. Si a primit 5 ani.
Si traficul era mai fluent. Strada nu era blocata cu masini parcate pe randul 3. Rar trecea cate un sportiv, cu ceaun sau pat, pe bicicleta.

ceaun%20plimbat.jpg

Desigur, in acele vremuri se faceau si lucruri bune. Metroul de pilda. Multi romani erau oameni capabili. In 1980 erau zone in oras cu aspect rural. Au fost mai degraba demolate zonele cu cladiri vechi, unele minunate, din calea axei est-vest, Victoria Socialismului /asupra intregului popor, acum bd.Unirii. Au fost facute si schimbari, dar cele mai multe cu costuri exagerate. Din cei care regreta acele vremuri, o parte nu s-au putut adapta la libertate. Vor sa fie asistati.

Si alte vremuri minunate sunt regretate.
CUG Iasi era colosul industriei RSR, cam 5km patrati. Nu cunosc ceva notabil acolo, afara de sute de milioane $ aruncate. Nu am vazut utilaje, facute de ei, care sa functioneze.
Inainte de alegerile1990, am fost acolo in delegatie. Votam cu frontul ! Mai bine ca acum n-a fost nici-odata. Merg cu surubelnita in buzunar, nu fac nimic si primesc 3 salarii pentru asta.
Nu stiu daca a mai ramas ceva acolo, in afara de fier vechi. Fierul vechi s-o fi vandut de mult. Desi nu se poate sa nu fi fost si cativa oameni de isprava.

Robert Turcescu il avea invitat in emisiune pe Viorel Catarama. Cum este climatul de afaceri ? Mizerabil ! Dar cand era bine ? In 1991-92 am castigat peste 2.000% anual !
Mediatorul, nepregatit, nu a reactionat : Cat ?!? Firmele din N.Y, cu beneficii peste 11%, primesc automat vizita fiscului, care verifica daca n-au facut ceva ilegal. Desigur, un castig de 2000% pare ideal, mai degraba ireal.
Poate doar Cosa Nostra sa fi reusit acest procent, in State. Desi nu cred ; ei au cheltuieli mari.

Si daca tot vorbim de ele, iata cele 50 state americane vazute de 50 de fotografi, cu mari diferente de perspectiva :
http://www.pdngallery.com/special/50states/2007/

Published on February 22, 2007. 4652 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives