en en | ro ro

La inceputul anilor 1990, oamenii puteau fi usor manipulati.
In explicatia escurilor electorale se mentiona lipsa de informare a unei mari parti a alegatorilor.

Referendumul din 19 mai ne-a aratat iar Clarviziunea Bizonului Dambovitean, cu Vederi Largi.

bizonul%20dambovitzean.jpg

Dar de aceasta data, surpriza, orbirea totala a fost de partea unor politicieni interesati. Care ar trebui acum sa plateasca pentru greseli repetate, dovedite. Ca si cohorta lor de aplaudaci, sau pupincuristi, din media. De fapt ce s-a intamplat ?

1. 75% din parlamentari au cazut la intelegere :
Suspendam presedintele fara vre-un motiv real ; sa se vada cat suntem de importanti. Si noi ne vedem in continuare de afacerile noastre murdare. Nu ne place deloc sa fim trasi la raspundere in justitie, pentru abuzurile si afacerile dubioase. Declansam referendum de suspendare. Poate ca va tine.

2. A urmat organizarea campaniei electorale murdare, orchestrata de aceeasi. Pentru o cauza pierduta din pornire. Presedintele, asa imperfect cum este, a primit mai multe voturi ca in 2004.

3. 75% dintre cei care s-au exprimat la vot, s-au declarat impotriva socotelilor meschine.

4. Partidele implicate in complot au primit palme rasunatoare de la propriul electorat. Care nu e de acord cu aranjamente subterane, dovedite, intre PRM-UDMR si PNL-PSD.

5. 50% dintre alegatori nu s-au prezentat. Sau nu au apucat sa voteze, in Spania mai ales. Ma amuza nerusinarea perdantilor din Parlament, care invoca absenteismul, pe care ei l-au provocat, prin organizarea intentionata a votului, intr-o zi de sambata, de lucru pentru multi.

6. Falia dintre alesi si electorat a devenit o prapastie. Oraseni si tineri nu se simt reprezentati de politicieni pseudo-liberali, din Primaverii, nepoti emeriti ai Giselei Vass si matusii Tamara, care isi incalca promisiunile electorale, cu respect doar pentru interesele proprii.

Clasa politica trebuie primenita cat mai repede. Si mai ales trebuie selectionata pe alte criterii.
Cele mai interesante articole de azi se refera direct la notele care trebuie platite. De ex :
http://www.evz.ro/article.php?artid=305815

Cele 6 milioane de voturi i-au ridicat mingea la plasa presedintelui reconfirmat. Speram ca dl.Basescu va actiona mai pragmatic decat pana acum, in echipa, conform unui program real.

Published on May 21, 2007. 4108 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives