en en | ro ro

Hotelul organiza zilnic tot felul de manifestari : parada modei, aerobic in apa, concursuri de biliard, darts, ping-pong, petanque, sah si altele.
Ne-a atras atentia o prezentare de paella, reteta traditionala spaniola cu nenumarate ingrediente, de la carne de pui si iepure, la scoici si creveti, via peste alb si calamari, inotand intr-un orez cu bob lung si sofran.
Prezentarea retetei era mai interesanta decat mancarea, si ea foarte buna.
Marele secret era amestecarea continua a tuturor ingredientelor puse in tigaia de 1,1m, doar 7cm inaltime, cu fund curbat, tip wok. Asta pana in momentul asezarii spectaculoase a scoicilor si a langustinelor gambas, mai fragile, care se sfarma la atingere, odata fierte.

Paella%20Valenciana.jpg

Amestecul a fost lasat sa scada 30 minute, acoperit cu poleiala, pe post de capac.

http://www.e-retete.ro/retete/paella-valenciana-orez-cu-pui

Cei care au platit biletul de 6 euro au avut dreptul la o farfurie plina cu varf de paella, cu gusturi alternate. Mancarea apetisanta era distribuita cu un pahar de sangria, for free.

http://en.wikipedia.org/wiki/Sangria

Si o poza cu alta varianta de paella, gata preparata, aici :
http://www.fundacioncac.es/cas/artesyciencias/mediateca/download/200491612310paella.jpg

Profitand de costul mic al langustinelor gambas crude, 7,25 E /kg, am pregatit de cateva ori o gustare : Luam 300g, cat mananca 2 persoane pofticioase.
Oparite 1 minut in apa sarata clocotita, apoi perpelite cam 5 minute in tigaia cu unt ars sau ulei de masline, langustinele iau o frumoasa culoare roz-corail.
Foarte bun este sosul din suc de langustine, unt si piper verde.

gambas%20Paella.jpg

Am pus boabe de piper verde in combinatie, rupte direct din copacul aflat in fata ferestrei. O masa absolut delicioasa cu numai 2 euro, plus manopera. Fructele de mare cumparate la Bucuresti au un gust mai de carton umed, prin comparatie.

Published on October 10, 2009. 4259 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives