en en | ro ro

La stadionul Tineretului, in statia lui 41, mi-a atras atentia un pusti de 10, imbracat ultra-elegant, cu haine occidentale nou-noute si I-pod. Avea o camasa scumpa cu Welt Meisterchaft 2006. Si maltrata un copilas sub 6 ani, aparent cersetor. Ii spunea : Sa asculti fara sa cracnesti. Si il lovea cu capul de perete.
Vorba neamtzului : Izbit-in-zid.
Ambii Bronetzi s-au urcat in tramvai. Cel elegant, s-a dus in fata, ascultand muzica, dar cu ochii in 4, dupa celalalt care cersea. Stiam ca si cersetorii, ca si kurvele, au proxenetii lor. Am mai vazut adolescenti de 18 terorizand 2-3 pusti de 10-12. Dar vad ca (De)generatia Noua promite, inca de mica.

Dupa 16 ani de educatie la televizor asta avem. Educatia se face in cca 10-12 ani. Avem acum recolta Iliescu- Nastase. Peste alti 10-12 vom avea recolta Basescu – Hardau. Vrem in Uniunea Europeana, unde cuvantul de ordine este cooperarea. Dar conceptia indusa este : Trebuie musai, sa Profiti. Acum, de situatie. Sa exploatezi momentul. Desi probabil unii din cei care au sarit rau calul, sau care sunt ghinionisti, vor sfarsi dupa gratii.

Am trecut prin fata Ministerului Educatiei Nationale, pe general Berthelot. Secretara de stat demisa interpreta o parafraza dupa un succes de Harry Belafonte, in anii 1960. Una Paloma trista, statea pe prispa si spargea nu-uci. Cu ce-ee ? Cu-Curu-cuu-cuuu, Paloma !

Hai sa nu exageram. Isi strangea ghivecele cu plante si flori exotice din birou. Din pacate, doamna nu a iesit decat cateva clipe la usa, cu ghivece in mana. Ajutata de alte 2 persoane. Probabil avea un birou marisor. Dupa scandalul cu subiectele sustrase, paza la poarta era facuta cu 6 politai, care au inceput sa vocifereze, vazand aparat de fotografiat. Am declansat doar spre Chevroletul, cu numar de Constanta, care se umplea cu ghivece, cu plante exotice.

Kalos Paloma Petrescu.jpg

Ce vedem peste tot ?

problema schioapata.jpg

Problema inca schioapata rau la noi. Cum aici nu par a mai fi sperante, bietii oameni, care nu mai stiu cum sa o scoata la capat in tara lor, iau calea Vestului, sa fie siguri ca vor asigura traiul si viitorul familiei.

Ca fapt divers, am ascultat declaratia unui irlandez cu afaceri importante in Bucuresti. A plecat din Irlanda acum 18 ani. Cand 90% din irlandezi considerau ca tara lor nu mai are nici-un viitor. Iar acum Irlanda este tara cu cea mai mare rata de crestere economica, din lume.

Asa ca mai avem totusi ceva sperante, in viitorii 20 ani. Dar va trebui sa cooperam in acest scop. Si in fotografie, cooperarea poate fi benefica. Chiar pentru a exploata o situatie promitatoare.

Published on August 18, 2006. 4584 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives