en en | ro ro

Mentalitati adanc inradacinate ii fac pe romani sa faca lucrurile pe ascuns. De ce asa ? Cei care se comportau corect, pe fata, au fost vanati zeci de ani. Erau considerati periculosi. Au inceput oamenii sa se ascunda.
Daca nu stie ce faci, nu te poate face raspunzator nimeni.

In scolile britanice sunt 2 materii legate de sport : Athletics, cu alergari, gimnastica, haltere.
Si Rugby. Rugby este un joc de-a razboiul, cu o infruntare pe fata. La ore de rugby se practica si alte sporturi de echipa. Ca sa castigi in acest sport, este necesar ca toti sa sustina partenerul cu balonul.
Munca in comun si increderea in echipa sunt promovate la aceasta materie.
Capeti incredere in acei parteneri care nu ezita la greu.

In 1981 am citit Fundamentalele Rugbyului, o carte impresionanta de 1700 pagini, coordonata de 2 profesori de psihologie la Sorbona, care mi-a influentat cumva comportarea.
2 parti mi-au ramas in minte. Jocul pe Posturi, 15 capitole a 5 pagini, scrise de mari jucatori, toti fosti capitani ai echipei lor nationale.
6 dintre ei erau prim-ministri fosti sau in functie, din tari diverse.

Cate sporturi mai au un asemenea palmares ?
Poate doar ambarcatiunile cu vele, yachting ?

Si Asumarea Responsabilitatii, scrisa de cei 2 psihologi. Pe parcursul intrarii in societate, orice om isi confectioneaza o masca, ca sa apara avantajos in ochii celorlalti. In momente limita, de tensiune si stress, masca ii cade de pe fata. Apare caracterul real : ferm, las sau meschin.
In jocul de rugby, exercitat cu daruire integrala, masca devine o povara inutila.
Cei mai buni jucatori isi exerseaza in competitie responsabilitatea si caracterul. Devin winners, castigatori. In sport, afaceri sau politica, poti sa te bazezi oricand pe un asemenea tip.

Campionatul mondial de rugby va incepe din septembrie 2007 in Franta. Romania participa din nou, dar probabil ca nu va depasi grupele.

Multi dintre alesii nostri fug sistematic de responsabilitate. Una zic si alta fac.
Voteaza numai in secret, ca proprii alegatori sa nu stie de care parte sunt in realitate. Iar ei au fost votati de noi romanii, care ne-am recunoscut in ei, ascunsi, mincinosi, incorecti.
La asa lipsa de fair-play, avem sanse mici de progres intr-un Campionat mondial de angajare ferma, caracter, corectitudine si responsabilitate.

Mai avem ceva pana sa iasa soarele si pe strada noastra.

covor%202000.jpg

Published on June 20, 2007. 4178 views. 1 comment
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives