en en | ro ro

Legea Junglei e simpla. Mananca, sau vei fi mancat.
In Cartea Junglei de Kipling, pacea este asociata cu harmalaia. Si la puii de lup si printre puii de maimutza, relaxarea si joaca duc la vacarm si galagie. Tacerea subita presupune retzinere de Spaima, de teama ca vine Shere-Khan tigrul, sau marele piton Kaa.

Cand am recitit paragraful, am intzeles subit. Am avut parte, prea mult timp, de prea multa liniste. Lumea se temea de Ceausescu si de Securitate. Am mai avut parte de liniste si in 1990-91. Totzi erau redusi la tacere, spre linistea tatucului. Dl.Iliescu nu permitea nimanui sa-l conteste. Piata Universitatzii a fost golita cu scutierii si cu inscenarile, ca sa poata aduce minerii.

Balcon Pta Univ.jpg

Tortze noaptea.jpg

Cu aceasta ocazie si sediile noilor partide au fost scotocite ilegal.
In 1990, 89% din romani nu doreau mai multe Partide. Erau obisnuitzi cu unul singur. Unii credeau ca acolo este prea multa galagie. Si ca democratia este un Moft.
Si primul Guvern a fost scos tot cu minerii.
Pana de curand, unii din Guvern puteau fura oricat, doar sa faca ce hotara d-l Presedinte la Cotroceni. Dar au sosit alegerile din 2004, cu voturi foarte echilibrate. Dl.Basescu a fost mai normal si a castigat. Curand, dl.Iliescu a fost debarcat de ai lui.

Dupa tacerea de mormant, favorizata de Omerta complicitatii mafiote, ne-am trezit dintr-odata ca la piatza. Fiecare se zborseste la fiecare, cum cea mai buna aparare e atacul. Nu ca nimeni nu s-ar mai teme de nimeni.
Sunt mai multzi acei care au putere. Dar nici unul nu mai are atat de multa, cat sa poata sa-i faca sa taca pe toti ceilaltzi.

Normal, televiziunile si ziarele, conduse cu bani murdari, fac spume la gura contestand tot. Patronii lor nu vor sa-si piarda privilegiile.
Inseamna ca totusi ceva se indreapta spre bine. Daca erau foarte multumitzi, insemna ca jaful resurselor continua cu tainica veselie. Paradoxal, aparenta debandada de-abia anuntza inceputul normalitatzii.

Doar ca avem parte de o normalitate prea sonora.
Reprezentantzii acelor institutzii inca n-au intzeles cat de putzini ii mai asculta.

Published on August 11, 2005. 3863 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives