en en | ro ro

S-a deschis magazinul Ikea, o dovada internationala ca economic lucrurile evolueaza spre bine. In viziunea sotiei, nu puteam rata prima zi. Asa ca am avut o zi plina, la volan !
O ora ca sa ajungem si 95 de minute sa revenim acasa.
Pe ploaie si intuneric circulatia in Bucuresti la ore de varf este un cosmar. Am incercat sa raman calm, cat de cat, in mijlocul nebuniei. Primele impresii ?
Santierele legate de circulatie nu ofera alternative. Cand sunt gata, lasa tot distrus in jur. Gropi si fagasuri ii pandesc pe temerari. Bucurestiul e un oras periculos. Oricand un sofer incins este in stare sa iasa cu manivela, sau bata de base-ball, si daca nu ai pornit din prima secunda si daca ai pornit si i-ai trecut in fata. Un sofer, care monteaza trepiedul pentru fotografii blocand circulatia, mai lipsea. Multi soferi din provincie sunt stresati, doar cei din Ilfov se simt bine, obisnuiti sa nu respecte reguli. In capitala, circulatia se desfasoara mai degraba dupa legea junglei. Singura respectata este prioritatea de tabla groasa. Soferi de la institutii importante incalca sistematic legislatia ; o sa se aranjeze cumva.
Taxiurile se strecoara pe culoarul din dreapta, chiar daca o vor lua la stanga. Daciile papuc merg exterior, pe contra sens, si nu se jeneaza sa o ia la dreapta, taind calea tuturor. Cei care vor sa epateze folosesc 4x4, cat mai mari, negre si vorbesc la telefon non-stop. Femeile sunt mai indecise, multe se tem.
Unele conduc prea prudent, dar se razgandesc subit. Cele tinere se tem sa nu para fara curaj ; si conduc de parca ar vrea sa se sinucida acum.

Altfel un oras interesant. Ce poze spectaculoase am ratat. Lumini din amurgul tarziu reflectate in balti de sute de metri, stopurile rosii luminand drumul serpuit Pipera-Petricani. Dacii diesel si 4x4 mari, cu faruri xenon, trec leganandu-se prin fagasuri, chiar langa linia tramvaiului 16. Masinute cu banner de firma circulau pe trotuarul opus in contrasens, bineinteles cu luminile de avarii. In zonele cu probleme n-ai sa vezi vre-un politist. Un asemenea loc nu este propice pentru o avansare. Spre pranz, apar 3 la Universitate sau Unirii si fac gesturi contradictorii.

3%20politisti%20Unirii.jpg

Vin sa fie remarcati, sa nu mai zica lumea ca unii politisti iau leafa degeaba.
Ma tem ca aceasta e una din cauzele principale. Nimeni nu mai respecta nimic, daca lucrurile merg sistematic prost. Iar acei platiti sa impuna legea dispar strategic, lasandu-i pe soferi sa se descurce cum pot.

Published on March 23, 2007. 4131 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives