en en | ro ro

Romanii sunt un popor galagios din est care mananca nesanatos. O fi si ceva exagerare in caracterizarea sibilinica, dar si parte de adevar. O bataie strica, doua pranzuri nu strica. Cate popoare mai au asemenea proverbe ? Am ajuns in orasul luminilor in week-endul inaltarii. Eram amenintati de spectrul foamei, mai multe magazine fiind inchise de joi pana marti, asa ca am facut aprovizionari serioase, cu doamnele in frunte.
Dar si comunitatea locala era vigilenta.
Reveniti acasa, am gasit o punga enorma, lasata in fata usii, cu bors de vacuta, in cratita de 5 litri, sarmalute in foi de vita si placinte diverse.
Noroc ca in orasul cu pricina mergi serios si pe jos, intre 2 metrouri.

Joi 28mai aveam rendez-vous, acasa la domnul Pescar. Avand 94 de ani era dificil, insa ospitalier. Ne-am intalnit acolo toate rudele din partea sotiei, de la nepotel la bunica. Dupa conversatia de rigoare, suntem poftiti la masa. Mai intai aperitivele : salata de boef, de surimi /crab, tzatziki, salata de untisor si salata de andive.
Aurora, gospodina brasoveanca de isprava, ne atrage atentia sa nu ne saturam, ca distractia continua, mai vin bucate. Altfel spectacolul era in toi.
Nepotelul alerga pe sub masa, iar batranul nu adormea la TV. Ca viata ar fi ca o intr-o baie calda : cu cat ramai mai mult in ea, cu atat vei iesi mai ridat.

Incet, incet, apar crevetii pane cu orez, limba si masline cu garnitura de paste italiene, spanac cu smantana, garnitura la friptura de miel, tort cu nuci si migdale, tarta cu nuci si prune, pepene rosu si galben, capsuni si zmeura, chiar baclavale si bomboane.

Fara branze locale, ca astea or fi cam Nesanatoase. Christos S-a Inaltat !
Uitasem de bauturi, de care m-am tinut mai departe.
Vodca, palinca, afinata, martini, bere, vin alb, vin rosu israelian (la Paris), sampanie frantuzeasca si ape minerale diverse.

Siminei%20sampanii%20.jpg

Am primit si pachet serios de luat acasa. Matusa Tutzi, medic cu suflet generos, ne Salvase din nou Viata, de la Moartea Subita prin inanitie. Multumim.

Acestia sunt reprezentantii ospitalieri din vest. Diferiti de cei locali, profesori care voteaza pe Primarul Care Este, ca le da mici si face Vanghelioane, sau Ferentaristi care voteaza cu lady Mizil, nepoata deh, care da un Bulion si juma dupa ce se alege, la scara 4, fiecarui votant pe buletin. Dar tot cu gandul la mancare Cu Masura sunt si unii si altii.

Published on June 06, 2009. 3912 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives