en en | ro ro

In Europa au aparut comunitati musulmane unde nu au existat vre-odata. Religia musulmana este ofensiva. Multi practicanti sunt moderati, dar o minoritate e fundamentalista. Solicita agresiv ca tarile de adoptie sa le dea dreptul de a purta la scoala simboluri musulmane, dreptul de a fi bine platiti, fara a lucra, sau de a incendia automobile, sa se exprime si ei.
Cer cu obstinatie obligativitatea fundamentalismului in tarile respective. Pancarte Democratice cu "Libertatea in iad", ne arata unde ajung cu intoleranta.

Manifestari tolerate de musulmani moderati au dus la reactie neta de respingere in tari declarate impotriva razboiului din Irak : Franta, Danemarca, Norvegia. Cel care moare pentru credinta, va avea in rai 12 virgine, stiu credinciosii. Teroristii ucid in numele credintei ! Si pastreaza speranta. Un cunoscut ziar danez a publicat caricaturi pe aceasta tema. Unele simpatice, altele mai dure. Profetul Mahomet pe un nor, incearca sa opreasca o cohorta de teroristi :
"Fecioarele ? Out of stock !" Musulmanii au cam picat la testul rasului. Dar oamenii care nu pot rade, pot deveni periculosi.
Dupa 6 luni de liniste, o echipa de imami din Danemarca a decis sa se razbune. Au pornit prin tari arabe, sa-i demaste pe profanatori. Protestele ar fi fost de inteles. Dar guverne nepopulare s-au folosit de prilejul nesperat, pozand in aparatoare ale Islamului. Au aparut reactii, suspect de organizate.
Opinii contrare trebuie distruse : s-a cerut asasinarea autorilor si pedepsirea tarilor, care au pacatuit. Rezultatele incendiului mediatic nu au intarziat.
http://news.yahoo.com/photos/ss/events/wl/020106danishcartoons/im:/060207/photos_ts/2006_02_07t143109_450x285_us_religion_cartoons;_ylt=AihkY5.35e6S2lLq1YQ_gnfmWMcF;_ylu=X3oDMTA5bGcyMWMzBHNlYwNzc25hdg--
Sub ochii autoritatilor, consulatele Danemarcei si Norvegiei au fost incendiate in Siria si Liban. La Teheran a fost atacata si ambasada Austriei, care nu a publicat caricaturile, presedinta a UE.
http://today.reuters.com/news/newsArticle.aspx?type=newsOne&storyID=2006-02-07T123107Z_01_L06194014_RTRUKOC_0_US-RELIGION-CARTOONS.xml
Simboluri ale lumii care le da complexe de inferioritate sunt tintele pereferate ale teroristilor. Cei care invoca Djihadul folosesc islamul, un criteriu garantat de mobilizare. Credinciosi, umiliti de diferenta de succes dintre civilizatii, ii urmeaza. Spera distrugerea emblemelor progresului. Ura fata de cei diferiti in felul de a gandi este un sentiment atavic, din istoria primitiva.

Si religia crestina a avut reprezentanti intoleranti in cursul istoriei. Dar inchizitia a oprit activitatea de sute de ani. Codul interogatoriului vrajitoarelor, baza activitatii inchizitiei, a ramas un exemplu interesant de prejudecati ale secolului XV, din plin ev mediu.
http://www.malleusmaleficarum.org/
Inchisoarea, tortura si executia, se faceau exclusiv pe cheltuiala celui banuit si a familiei lui.

Sunt popoare care se tem sincer ca fotografia le poate lua sufletul.
Multi cred ca faci poze, doar sa le faci rau. La noi, nu numai la ei. Oameni amarati, convinsi ca sunt spion, anuntau autoritatile : foloseam un aparat foto in vremea Abuziv Impuscatului. Si militienii erau descumpaniti. Nu sunt de la TV ? Doar legitimatia de ziarist sportiv ii mai linistea.

In fotografie, lipsa de comunicare este piatra filozofala a pozelor ratate.
Conversatia cu acei diferiti ne arata cat de multe lucruri ne apropie. Neincrederea si ura dispar. Discutia cu o persoana care ne intereseaza, ofera ocazii bune pentru imagini de o alta calitate.
Contactele apropiate ofera oportunitati neasteptate, mai graitoare.
Fotografiile se pot face cu discretie. Nu doar cu aparate mari, zgomotoase si cu declansare in rafala. Mai putin important, pana si calitatea tehnica ar putea fi mai buna. De la 2m, jucarii cu 3Mpx bat lejer un monstru profesionist cu 17Mpx, folosit de la 20m.

Published on February 08, 2006. 5370 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (2)
   » November 2023  (0)
   » view full archives