en en | ro ro

Opusa echipei engleze de pe locul 13, Steaua avea alaturi toata suflarea. Toti visau. Sub bagheta Magica a cuplului Cosmin Olaroiu - Gigi Becali, Steaua va merge lejer in Finala. Dupa 25 de minute era 0-2 si Steaua parea calificata. Dar echipa a adoptat singura tactica falimentara posibila. Cea mai comoda. Conducea cu 3-0, ca Basel. Si a facut exact aceeasi greseala. A trecut la apararea rezultatului, care parea asigurat.
Dar aparentele inseala. Retragerea din joc a permis echipei engleze, net superioare fizic, sa isi desfasoare toate fortele. Greselile Stelei s-au inmultit, in apararea fara orizont. Coechipieri se loveau intre ei, sub atacurile engleze in valuri, care aveau din ce in ce mai mult succes. La 3-3 s-a instalat si panica.
Dupa meci, jucatorii plangeau ca 11 copii carora li s-a luat suzeta.
Jucatorii nu sunt razboinicii pe care ii credeam eu, a marturisit Gigi. Steaua si mai ales Becali nu meritau sa se califice. Steaua s-a batut singura. Pacat !

Desi membru fondator APS, nu ma (mai) intereseaza fotbalul. Dar acest Spectacol mi se pare simptomatic pentru educatia romana. Chiar si institutia scolii este in regres.
Sportivii romani nu au pregatirea fizica moral-volitiva, sa ii asigure ca trec peste un moment greu. La conferinta antrenorilor de fotbal romani din 1988, a fost sustinuta ideea ca jucatorul Bun e mic si cu membre scurte. Desi in lume, cei 3 jucatori de varf, in acel moment, aveau toti 1,90m : Dr. Socrates, Van Basten si Ruud Gullit. Capitani ai echipelor campioane mondiale si europene, erau superiori si tehnic si fizic, dar mai ales mai hotarati si mai creativi. Isi surprindeau sistematic adversarii, inclusiv pe Steaua. (4-0 in finala CCE din 1989)
Pentru ca jucau cu capul sus. Isi foloseau si gandirea, nu numai picioarele.

I.Bratianu vroia caractere de luptatori, care stiu ce vor. Si cu programe. Presedintele Basescu o fi el luptator, dar nu are programe pentru tara.
Prea multi parlamentari nu au caracter.
Cu exceptia ministrului Justitiei, Guvernul nu are strategii reale, pe domenii si ministere. Isi apara doar pozitiile. Drept este ca fostul Guvern PSD avea 2 Strategii clare : Banii la PSD si Ciocul Mic. De reprezentantii institutiilor statului nu are rost sa discutam. Multi sunt de calitate proasta. Executa ordine, unele contradictorii. De multe ori le rastalmacesc, dupa cum le este interesul.


Cu fotografia, tot cam asa. Suntem usor handicapati. Majoritatea nu are pregatirea necesara si evita de regula sa isi ia riscuri. Vor doar sa profite de situatie, relatii. De conceptie, spontaneitate si creativitate ce sa zic. Exceptii, care incearca fotografii deosebite, surprinzatoare, se numara pe o singura mana. Care isi folosesc gandirea si aportul personal, nu doar aparatura din dotare.
Si mai cred ca transmiterea, prin bunici si parinti, a mentalitatii austro-ungare a avut si efecte pozitive.

PS. Ulterior postarii, vad pe alti cativa, care gandesc similar.
http://www.gsp.ro/index.php?a=41500&shift=1

In repriza a doua, echipa Steaua nu mai era acolo. Se vedea in finala visata. Cand Dica a primit prosteste cartonasul galben, a stiut ca nu va mai juca in finala. Nu mai exista in teren. Era ocupat. Numara cati bani a pierdut.

Published on April 29, 2006. 4310 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives