en en | ro ro

Asa se spunea. Istoricii trebuiau sa ghiceasca cum ar fi vrut El sa fie interpretata. Sa I se para ca era prezentat mai favorabil. Si nici nu era numai ideea Lui. Si orwellianul Minister al Adevarului era ocupat cu rescrierea favorabila a trecutului.

De ce or fi romani asa de porniti pe gay, daca tot zic ca se trag din Traian si Decebal ? Desi cartea d-lui Djuvara, a mai starnit praful de pe istoria noastra, bucshita de cumani si pecenegi.
Evident ca nu tot ce este scris este si adevarat. Nici chiar ce a fost publicat. Uneori apar greseli, speculatii, sau chiar interese ascunse. Multe din cele ce se spun la televiziuni sunt aiureli. Trebuie sa fii naiv sa crezi tot. Cand ma refer la evenimente vechi, nu relatez toata istoria. Dau link-uri, unde apar detalii. Daca apar 12 date corecte, nu inseamna ca nu pot fi si unele gresite. Mi s-a reprosat de ce dau legaturi la texte care ma contrazic in detaliu. Se intampla. La noi in tara, multe evenimentele nu apar inregistrate in documente credibile. Memoria oamenilor, chiar si a celor celebri, este volatila, cand nu este interesata.

Eram student, cand am intrat prima data, cu tata, in spitalul Brancovenesc. Un spital mare, cu doctori buni, construit inca din 1835, partea centrala a Asezamintelor Brancovenesti. Am fost entuziasmat de scara din capatul nord, cascada in piatra minunata, considerata printre cele mai frumoase din lume, facuta de 3 generatii de mesteri italieni.
Am vrut de cateva ori sa fac fotografii, dar erau 2 probleme insolubile la acea vreme. Scara aparea spectaculoasa doar din interior. Nu existau calculatoare, nici programe de stich. Nici 20mm, in interiorul unui cilindru, nu reda volumul, cu trepied nu aveai voie. Nu am poze competitive cu ea. Dar si spitalul era interesant. Iata un link cu istoria reala a cladirii.

http://colectie.jurnalul.ro/articol.php?artGlobalId=89923

Insa datele legate de demolare sunt complet aiurea.

"Cladirile incarcate de istorie au fost demolate pentru crearea centrului civic pe masura grandomaniei paranoice a lui N.C. Au fost spulberate intr-o singura zi, 29 martie 1984."
Aceasta data apare pe zeci de site, desi este fara indoiala gresita.
Posibil sa fie data cand au fost evacuati doctorii din spital ; a putut fi exact memorata.
Asezamintele Brancovenesti au fost demolate de lingaii dictatorului megaloman in mai 1984. Au fost distruse pentru a se da satisfatie conducatorului suprem. Der Fuhrer in limba germana.

Fotografiile cu spitalul in demolare sunt facute in luna mai. Scriam pe ambalajul filmelor zilele. Pe 18 aprilie cladirea nu era atinsa, doar amenintata.

apr%20amenintare%20Brancovenesc.jpg

Pe 6 mai era doar putin demolat, iar vegetatia bogata nu seamana deloc a martie.

mai%20Brancovenesc%20in%20demolare.jpg

Si pe 2 iunie nu mai exista nimic din cladire ; se mai vedea doar molozul in spatele gardului.

iun%20gard%20Brancovenesc%20moloz.jpg

Published on October 21, 2007. 4854 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives