en en | ro ro

Un foc de paie era pe cale sa devina un incendiu planetar. Un joc international de-a telefonul fara fir, cu comunicarea sabotata de lipsa de bune intentii. Ziarul Jylland Posten, de dreapta, a avut o atitudine xenofoba. Publicarea caricaturilor cu profetul Mahomed a provocat indignarea lumii musulmane. Dar proportia reactiei, manipulata in interese politice, a depasit limita ratiunii. Furia unor credinciosi a fost abil dirijata. Caricaturile, publicate din septembrie, au dat reactii moderate. Din 12 desene, doar unul era mai agresiv. 6 din ele au fost publicate pe 17 oct. de ziarul egiptean Al Fagr, fara ecouri. 11 ambasadori musulmani au solicitat Primului Ministru danez condamnarea autorilor. Acesta nu i-a primit, gafand. Ambasadorii au ajutat un grup de imami sa faca propaganda prin tarile arabe. Dorind sa fie Convingator, grupul radical a Gasit si alte desene rasiste, culese pe Internet. Fara legaturi cu Danemarca, nici cu Mahomed.

http://www.natashatynes.com/newswire/2006/02/ap_protests_use.html
Cu dosarul bine Intarit, au plecat la Treaba.
Unele tari musulmane sunt foarte sensibile. Populatia saraca, satula de lipsa oricarei libertati si de abuzurile conducatorilor, simte ca nu este parte la modernizarea accelerata mondiala. Se considera victimizata. Credinta este singurul lor reper. Au reactionat exagerat. Li s-a zis ca Occidentul le ia credinta in deradere. Cateva tari au avut mobile politice precise.
In Siria, guvernul militarizat Al Assad e pe duca. A profitat, in numele Coranului, de ocazia nesperata. In plin protest popular, un imam extremist a spus la televizune ca danezii ard public Coranul, ca sa pedepseasca boicotul. Mintea prea-sfintitul! Al Jazeera este urmarita de 200 milioane de musulmani.

http://www.natashatynes.com/newswire/2006/02/cartoon_crisis_.html

Mesaje SMS arabe anuntand ca Danemarca arde Coranul s-au primit in Damasc, Beirut, fasia Gaza, Teheran si in Egipt. La Damasc au fost incendiate ambasadele Daneza si Norvegiana. Dar si Chiliana !?! Nu seamana nici steagul ?!
In teritorii palestiniene, gaz pe foc a pus gruparea Fatah, invinsa in alegeri. Ca sa se arate buni musulmani. Si sa blocheze eventuale ajutoare europene pentru adversarul lor, Hamas.
Economia daneza nu va suferi prea mult de boicot. Sub 2% din export merge in lumea araba. Iar americanii au propus sa incurajeze importurile din Danemarca. Marii producatori de bere sunt foarte bine dispusi. Deobicei citim numai speculatii. Puteti verifica datele exacte.

http://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_the_Jyllands-Posten_Muhammad_cartoons_controversy

Jocul cu focul arata bine in fotografie. Focuri de artificii la sarbatori, dar sunt focuri accidentale care duc la dezastre. Focul este suficient de spectaculos. A fost folosit si la deschiderea JO de iarna, de la Torino.
Focul ar fi bine sa fie folosit moderat.

gaz pe foc.jpg

Si supravegheat cu atentie.

Published on February 13, 2006. 4633 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives