en en | ro ro

Dupa atata cadura si stress, am iesit o saptamana pe drumurile patriei. Avem o tara foarte frumoasa. Pacat ca este locuita, spune o vorba mai veche.
Am plecat fara tinta precisa, dorind sa trecem pe la Sighisoara si prin coridorul Rucar-Bran. Drumul Targoviste-Campulung s-a dovedit peste asteptari, gol si bun de calitate. Peste tot muntii sunt splendizi. Turistii folosesc intensiv telefoanele din dotare pentru poze si vorbe goale.

1 gravida cu mobil.jpg

Prima escala am facut-o la Sirnea. In 10 ani, multe s-au schimbat acolo. Am evitat pensiunea consacrata, cu o masa scumpa si neinteresanta. Am ales o pensiune de-abia deschisa. A avut o surpriza placuta. Mai intai au sarit pe noi pisica si catzelul. Ca acasa. Aveau si vaci, vitel, lapte, branza. Si 18 turisti programati sa ajunga la ei, in ziua urmatoare. Asa ca ne-am mutat la Pestera.

2 copaci ciudati.jpg

3 coasa seara.jpg

Destul de frumos, desi drumul e cam prost. Speriata sa nu ne prinda ploaia de vara, sotia a vrut la Bran si am ajuns la Moeciu, cu aprovizionare din Bran. Peste tot au aparut pensiuni mai moderne, la preturi occidentale, dar tot cu servicii romanesti. La o pensiune destul de reusita, usile nu se inchideau, sau nu se mai deschideau. Peste tot instalatiile nu prea functioneaza. Sunt facute probabil de fostii ciobani reciclati. Livia era cat pe ce sa cada cu tot cu vasul de WC. Iar masa, desi scumpa, era departe de calitatea dorita.
Am mers la Rasnov, apoi prin Paraul Rece, Predeal, unde am stat la unchiul.

Am plecat dimineata spre Sighisoara, prin Rupea si Saschiz, cetati taranesti din secolul 14. Liviei ii plac plante medicinale cu flori. Ma oprea, mereu, sa mai culeaga flori de leac. Cele de la Sirnea si Pestera, pajisti splendide necalcate de multi, le-a uitat acolo. M-a oprit intr-un parcaj cu 4 curve si 2 militieni. Care au sters-o de cum au vazut aparatul de fotografiat.
La Sighisoara am stat in cetate.

4 baiat si bolti.jpg

Cladiri istorice frumoase nu sunt deloc luminate, sau prost, cu lampi cu vapori de mercur verzi. Fotografiile de noapte sunt inca dezamagitoare.
Aproape sigur am pozat, pe trepied la 4 secunde, un june pe bicicleta, care tragea dintr-un joint. Din poza nu se vede daca e tigara, sau altceva. Dupa gemete si latime, cam asa ar fi reiesit.

5 fum pe bicicleta.jpg

6 cosuri pe acoperis.jpg

Cladirile particulare au evoluat cel mai vizibil.
Se vad peste tot schimbari de toate felurile. Dar nu numai in bine. Evident, sunt unii care nu stiu ce sa faca cu banii. Si altii, prea multi, care nu se pot descurca.
Primaria Brasov are 3 jardiniere la fiecare fereastra, cu flori splendide, dar acoperisul e serios deteriorat. Si acolo se scot borduri. Si se asfalteaza, inclusiv aleile din parc. Pe strada Republicii, cea comerciala pietonala care duce la Primaria veche, dalajul se reface. Au scos granitul, mai rezistent. Pun alt pavaj, prea incarcat, din marmura.

Una peste alta ne-am simtit foarte bine, cu exceptia unor frecusuri inerente.
Am mancat lucruri foarte bune, cu cea mai buna urda din istorie, pe primul loc.
Ne-am intors cu regrete, sa reluam rutina de zi cu zi.

Published on July 28, 2006. 7048 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives