en en | ro ro

Asa a decis guvernul sa se faca alegerile din 25 nov 2007. Am fost la vot, la liceul Cantemir din capitala. Urnele pentru votul de parlamentari europeni erau la locul stiut. Dar cele pentru referendum erau puse in alta cladire, la cea mai mare distanta posibila. Asa s-au gandit cei din guvern ca vor disuada cat mai multi alegatori sa participe la referendum, care nu le convine.

Ar fi fost o idee mai buna sa puna santuri cu apa in drum, dar era prea costisitor. Chiar fara, la nivel national, aceasta inovatie a costat 17 milioane de Euro in plus. Si ce daca ! Asa vor ei. Am votat mai intai la referendum, intr-o atmosfera hilara, in sala de sport decrepita.

rataciti%20RVU.jpg

A propos, daca la Dimitrie Cantemir, liceu stindard al sectorului 2 Bucuresti, sala de sport arata in asemenea hal, cum arata salile de sport pe aiurea. Mda, stiu 2 sali noi noute in care ploua bine mersi, iar vara te coci si iarna este cam ca in congelator. Traiasca scoala romaneasca.

Am revenit in oficiul de vot bine-cunoscut, am obtinut cu greu stampila si buletinul, de la un amploaiat impiedicat. Cand am iesit din cabina sa pun buletinul in urna, era sa fiu rasturnat de 9 fotografi si operatori. Aparuse un Vip. Cin-sa fie, cin-sa fie ? Ministrul de Interne, Cristian David, autorul Genial al inovatiei cu voturile exprimate, nu la aceeasi masa, ci intr-o alta casa !

Dupa ce a stat cu spatele spre fotografi si operatori peste 10 minute, chinuit de treburi interne, a plecat, usor dezorientat, spre cabina.

Min%20David%20dezorientat.jpg

A iesit triumfator si a pus buletinul in urna cu incetinitorul, zambind larg, ca sa nu fie ratat. Apoi a plecat ostentativ, fara macar sa treaca pe la oficiul de votare la referendum. Ziaristii erau indignati de comportarea necivilizata a unui ministru, sau incompetent sau rau intentionat.

La euro-parlamentare am votat cum a sugerat un ziarist galez : La aceste alegeri, nu conteaza deloc partidul ! Trebuie doar sa alegeti un adevarat domn sau doamna, care sa se impuna, si cu ei si tara pe plan european !

Daca ati votat sau veti vota, foarte bine.
Daca nu, nu mai aveti dreptul sa fiti nemultumiti de rezultate.

Published on November 25, 2007. 3819 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives