en en | ro ro

Pentru a face fotografii deosebite, trebuie sa remarci si ce nu te-ar interesa in acel moment. Si pentru asta trebuie un antrenament asiduu, practicat multi ani, sa observi si sa intelegi imediat.

Vorbeam cu un realizator TV, umblat ani de zile cu reportaje. In tara tuturor posibilitatilor, erau coplesiti peste tot de subiecte insolite, deosebit de interesante. Intrebau corespondenti locali : cum e posibil, nu ai spus nimic de asa ceva. Acestia replicau mirati : asta e normal aici. Lor nu li se parea interesant, erau prea obisnuiti. Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista !

Asa este. Traim intr-o tara cu mai multe viteze, cu mai multe categorii de cetateni.
Cei cu servicii bune sunt cetateni europeni, mai modesti, ce-i drept. Oamenii simpli traiesc intr-o alta tara, in Romania profunda. Unii dintre ei, la tara si la marginea oraselor inca mai traiesc (ca) in evul mediu. Iar cei ce conduc tara, la nivel central /local, nu sunt interesati de soarta lor. Exista si mica minoritate cu posibilitati materiale spre nelimitate. Din acestia sub 10% au avut idei deosebite, cu adus profituri mari. Dar 85% provin din interiorul sistemului vechi, putred. Au avut capital, oportunitati si ocazii sa investeasca, folosind, valorificand bunuri publice preluate ieftin, in folosul personal.

Noul film Cold Waves reaminteste acte teroriste ale Securitatii asupra postului Radio Europa Libera si oamenii Securitatii, care au contribuit la uciderea a 3 dintre angajatii REL.
http://www.romanialibera.ro/a112559/aici-e-radio-europa-libera-the-movie.html

Foarte interesant, a fost o emisiune pe TVR 1 despre Europa Libera cu N.C.Munteanu. Au fost mentionate numele celor 4+1 Bravi Securisti. Toti cei 4 sunt dintre cei mai bogati oameni din Romania. Puteti imagina ceva mai imoral ? Halal patri-hoti. Carlos Sacalul nu dadea chitante.

Cei 4 au deturnat milioane de $, cheltuite chipurile la atentate, au luat credite nereturnate la Bancorex si au Investit. O dovada ce epoci am trait si cine ne conduce inca. Copii lor sunt din cei mai notorii playboy din tara, cu Ferrari, Bentley, castele, umbla cu actrite. Iar nr.1 a fost generalul Plesita, bestie degenerata cu pensie Insuficienta, de o suta de milioane lunar.

Acum turma de VIP cu glazura lucioasa peste continut gaunos se ratoiesc la noi de pe ecrane TV. Functionari publici si oameni politici sunt in vest public servants, la dispozitia alegatorilor. Si acolo se fac abuzuri, insa pe cei mai multi ii ajunge mana lunga a legii. Majoritatea isi fac treaba, incercand sa fie cat mai putin vizibili. Ce este la ei regula, la noi e o exceptie.

Cartea catalog e in limba romana. Ca sa poata circula in vest are o foaie pliata, semn de carte, cu legendele pozelor, engleza pe o parte si franceza pe verso. Traducerea in engleza a fost facuta de un ziarist scotian. De 6 ani la Bucuresti, intelege perfect romana. Ne-am cunoscut la vernisaj. Cineva l-a intrebat : Ce post TV preferati ? A raspuns : Am scos aparatul TV din casa. Macar 4 din 5 personaje, care apar pe posturile romanesti, mint in folosul propriu.
Nici-un om politic nu este invincibil. Mai devreme sau mai tarziu, el va fi invins. E bine de stiut.

Published on January 30, 2008. 3847 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives