en en | ro ro

Reprezentant al Magnum in Polonia, Witold Krassowski este un tip deosebit. Am stat 3 zile la Gdansk in camere alaturate si am mai sporovait. Foarte inalt 1.95, dar miop si usor fragil, foloseste mana stanga, e good leftie si ramane un formidabil fotograf.

Witold%20revoltat.jpg

Si e pasionat in tot ce face. Desi e credincios, este partizan al reformarii clerului polonez, prea profitor. Nu ar fi singurul. Pe digul mare de la Sopot, pe scandura alba cineva scrisese cu vopsea : Un Preot, Un Talhar. Era frig, -1 grad si vant puternic, de iti ingheta si sufletul. La baza pontonului din lemn, pescarusi mici si obraznici fluturau in vant, cu speranta sa primeasca ceva de mancare. Witold venise fara aparat.

stol%20pescarusi%20Witek.jpg

La stolul de pescarusi n-a mai rezistat, facea poze cu telefonul !
Si-a sunat sotia sa-i aduca sculele. Obtinuse si o comanda in Gdansk.
Este conservator in fotografie, desi si-a schimbat din preferinte. Foloseste inca prioritar filmele alb-negru. A trecut de la filme Kodak la Ilford.
Prefera Leica. Dezgustat de preturile lor, foloseste Nikon F6. Are si Bessa R cu baioneta M. Mi-a aratat noul lui Nokton 40mm f : 1,4, foarte multumit de raportul calitate/pret, 5 sute euro, nu mii. Pleca sa faca poze, practic in intuneric, cu Delta 3.200 si Nokton 1,4.

Witold s-a si documentat in fotografia romana, avand unele simpatii si antipatii. Apreciaza fotografiile grupului 7 zile. Membrii grupului isi ridica nivelul reciproc prin emulatie spune el. Este mai virulent privind trendul majoritar.
Considera ca la noi - "Are prea mult succes siropul de tuse, ultra-colorat si vomitiv."

Prostul gust al celui cu bani nu e un argument la polonezi, nici la TV, nici in ziare, nici in fotografie. Iar culorile inflamate sunt un exces, o moda fumata in vest. Aviz amatorilor.

Published on March 30, 2009. 5604 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives