Acum 200 de milioane de ani, pamantul era stapanit de dinozauri. Dar un corp ceresc, asteroid sau cometa a lovit pamantul, modificand clima pentru zeci de ani. Neputandu-se adapta la schimbari rapide, monstrii antediluvieni au disparut. Mici mamifere cu sange cald au rezistat mai bine la frig. Le-au distrus ouale gigantice si le-au luat locul. Urmasii acestor mamifere s-au ridicat in picioare acum 2 milioane de ani, incepand istoria omenirii.
Acum 20 ani sistemul comunist a cazut in urma unui faliment general.
La aparitie, fusese denumit Viitorul Luminos al Intregii Omeniri. A fost o utopie. Punerea in opera a utopiei s-a facut cu negarea evidentei, distrugand structurile normale, inlocuite cu altele anormale. Un taran mai harnic sau mai priceput lucra mai bine si castiga mai mult. A fost numit chiabur, pamantul i-a fost confiscat. El a fost inchis sau chiar executat.
Pamanturile confiscate au fost alaturate intr-o Gospodarie colectiva unde conducerea a fost luata de reprezentantul Partidului Unic. Cum devenise acesta reprezentantul Partidului? Era el mai harnic, priceput sau muncitor? Nu! In mare majoritate, reprezentantii la sate ai Partidului erau oameni din familii destramate. In urma betiilor tatalui poate pierdusera totul. Ii urau din tot sufletul pe cei ce au agonisit ceva prin munca lor. Erau gata de orice pentru a parveni. Sigur, au fost si exceptii care confirmau regula : acei care credeau sincer in utopie. Nicolae Ceausescu e un exemplu potrivit pentru ambele cazuri. Dar functia nu creeaza competenta. In tara noastra s-au facut lucruri bune si in acei 50 de ani. Dar nu e meritul comunismului. Ba chiar se poate spune ca au fost facute in ciuda lui.
Operatia comunism reusise in Romania: libertatea devenise un cadavru. Iar economia era in colaps, in urma Indicatiilor Pretioase ale sefilor analfabeti.
Nu mai ramanea decat speranta. Unii au plecat. Atunci, sau imediat dupa.
Plina de oameni cu vieti zdrobite de cultul perso-Nulitatii, cu ochi care priveau fara sa vada nimic in afara de propriile lor griji, tara s-a schimbat. Multi s-au adaptat. Trebuia sa iti rezolvi singur problemele, intr-o tara fara servicii. Toti se pricepeau la orice.
Prapastia mare din Romania este cascata intre cei care au inteles ca sistemul comunist a sustinut prin selectie artificiala lipsa de valoare. Si cei ce au profitat de pe urma sistemului. Sau au fost dezradacinati si nu cred ca se mai pot intoarce inapoi.
Dupa 1989, conexiuni bune le-au avut cei din sistem. Multi le-au valorificat imediat in interese proprii. Urmasii securitatii, ajunsi pe inalte trepte ale statului, si-au pastrat mentalitatea de parveniti.
http://adevarul.ro/actualitate/eveniment/Marius_Oprea-_-Suntem_condusi_de_circa_10-000_de_ticalosi_0_193781125.html
Amante, conturi, fitze, jipane, tunuri, viloaie, dorintele parvenitilor sunt exaltate si in maedia, unde majoritatea proprietarilor provin tot din randul celor sustinuti de temuta institutie. Iar justitia, condusa tot de relatiile lor, ii spala de orice pacate. Asa incat sa parvii este pe cale sa devina idealul in Vocea Arivistului Nationale.
La ce sa ne asteptam, intr-o societate, cu caste, care cultiva ipocrizia si batutul cu caramida in piept, ca pe supreme virtuti.
http://www.romanialibera.ro/opinii-comentarii/a177141-duhul-si-untul.html