en en | ro ro

Capitala fostului departament Roussillon are 120 mii locuitori.
USAP, echipa locala, este campioana a Frantei la Rugby; are si un roman in formatie, pilierul Tonitza. Surprinzator orasul e bilingv, multi locuitori sunt catalani.
Barcelonezii se simt aici ca acasa. Pictorul Salvador Dali a propus gara din Perpignan ca centrul universului. Si asa a ramas scris, acolo.

In Franta sunt 3 mari festivaluri de fotografie. Luna fotografiei de la Paris, in noiembrie, este o afacere. Multe hectare de sali se inchiriaza la mp. Vanzarile conteaza. Fiecare incearca sa frapeze publicul si sa faca cifre cat mai bune de vanzare.

Intalnirile profesionale de la Arles, din iulie in septembrie, au sute de expozitii si stagii de fotografie. Sa vezi work-shopuri cu nume mari. Sunt favorizate contactele la toate nivelele. Dar cel mai deosebit este Visa pentru Imagine de la Perpignan, festival destinat exclusiv fotojurnalismului.

Orasul, cu monumente minunate din secolul 14, Palatul Regilor de Majorca, catedrale, adaposteste odata pe an manifestarea fotografica cu cea mai vie atmosfera. Populatia in centrul orasului se tripleaza, iar numarul aparatelor fotografice la hectar creste de 20 ori.

Am stat in centrul istoric, intr-o casa simpatica inchiriata pe o saptamana, impreuna cu Arnaud, Bruno si Martin, foarte draguti. Foloseam bicicleta sa mai scurtam timpul si sa ne crutam picioarele, numai 1 euro pentru abonamentul pe o saptamana.

Bucataria, mai catalana decat franceza, are feluri mai grase sau prea dulci pe gustul meu. Am mancat bine si convenabil, cu cele 4 invitatii la "Buffet Dinatoire", supra-aprovizionate.

Published on September 08, 2009. 3661 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   January 2021  (0)
   December 2020  (0)
   November 2020  (0)
   October 2020  (1)
   September 2020  (0)
   August 2020  (0)
   » view full archives