en en | ro ro

De cateva luni, ma pregatesc pentru expozitia din septembrie, salile etaj 3-4 Teatru National. Am reusit sa-mi irit consoarta, care zice ca stau prea mult la computer. Si are dreptate.

Am scanat 5.000 clisee, spre 150 /an, cam 1 cliseu /film. Au fost procesate pentru a fi usor percepute la formate peste 75cm. Sub 150 vor fi printate. Unele clisee mi-au luat zeci de minute, cele mai multe o ora, cateva chiar o zi. Clisee cu probleme m-au decis sa le scanez in 2 variante. A trebuit sa folosesc P-shop la greu. Acum, discutiile despre etica in fotografie sunt la moda. Recunosc ca am pacatuit grav. Dintre crimele comise citez :

Kilometri de zgarieturi inlaturate de pe cliseele alb-negru, la care nu functioneaza ICE.4 si retusarea de pete din zoaie, poate milioane, majoritatea din apa de spalare a filmului. Si 3 splendizi stalpi din beton armat prefabricat, care rasareau din locuri cat mai nefericite, au fost inlaturati. Rusine, realitatea a fost mistificata.

Si acum ceva concret de etica in fotografie
Nu despre cum ar lucra fotograful in Photoshop, dupa ce a facut fotografiile. Ci despre ce face el si ce decizii a luat inainte de a incepe sa declanseze. Si in timp ce a facut pozele. Si daca le supra-procesati, si daca le faceti mai citetze in Photoshop, va puteti opri aici.
Daca pozele au nevoie sa fie interesante, mai bine mergeti si faceti alte fotografii mai bune. Incetati sa aranjati poze care nu merita. Mergeti si faceti alte poze mai sincere, implicate. Acestea nu mai au nevoie sa fie aranjate ca sa fie interesante.
Un articol despre etica in fotografie :
http://www.sportsshooter.com/news/1742

Jim Merithew este foto-editor la San Francisco Chronicle

Published on May 03, 2007. 3916 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives