en en | ro ro

Respectul prezumptiei de nevinovatie este inscris in codul civil din multe tari. La noi, educatia deficitara sub un sistem anormal a impregnat personaje locale cu prezumptia de vinovatie. Functionari publici sunt urzicati si vorbesc superior. Ei stiu tot. Desi destui chiar nu au habar. Conducatori din politie au pastrat aversiuni la fotografie : Doar Spionii Pozeaza Obiectivele.

Oamenii ar trebui judecati dupa fapte, nu dupa vorbe. Oameni politici sau ziaristi nu sunt interesati de fapte, ci de vorbe. Ii deranjeaza paiul altuia, nu barna din ochii proprii. Nu propun nimic, cauta vinovati pentru climatul veninos.
Ei sunt cei buni, ceilalti sunt rai. In plus, la un compromis acceptabil in politica se poate ajunge doar prin dialog intre parti, care se respecta si se asculta reciproc. Nu prin invective in direct, la posturi concurente.

In drum spre mare, 2 sergenti SPP l-au batut pe soferul din fata. Incurca Circulatia in Trabant. Serban Pretor era secretar de stat si batausii au fost dati afara. Auzind de incident, Ion Iliescu a exclamat candid. Daca a fost batut, sigur se facuse vinovat de ceva.
Ce exemplu gingas al prezumptiei de vinovatie.

Aproape orice emisiune TV toaca vorbe. Ce a declarat Y, despre ce-a zis X ? Care este pozitia specialistilor ? Daca se pronunta catastrofist, sunt chemati mai des, platiti sa se pronunte in cestiune. Doar nu sunt prosti.
Nu i-ar mai chema nimeni daca zic ca este ceva normal.
Moderatori fara calitati fac emisiuni din interpretarea cuvintelor.
Desi fapte rele se pot ascunde dupa vorbe frumoase, gaunoase.
La noi pana si comisiile morale au lideri profund imorali.

Spre deosebire de filme americane, unde personaje nu gasesc chei sau ochelari, nu stiu unde le-au pus, draga mea sotie se plange : cineva i-a luat geanta, mobil, telecomanda. Doar ca obiectele Furate apar subit. Mai avem ceva vreme, pana sa ne vindecam sufletele.

O fotografie adevarata este mai intai foarte interesanta si apoi secundar clara. Dar te atinge. De ce sunt pozele proaste ? Numai aparatul este de vina.
Strainii fac poze bune, au aparate scumpe. Asa o fi ?
Nu cred ca doar acei care si-au luat aparate ultramoderne fac poze bune.
Un amic mi-a atras atentia ca pe incepatori (si nu numai) ii intereseaza doar partea tehnica.
Nu au decat sa planga, sau sa isi cumpere ultimul model in fiecare an. Un vechi prieten s-a vaicarit ani de zile pe aceasta tema, de ti se rupea inima de mila.

Published on April 19, 2007. 3908 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives