en en | ro ro

Free-lance, Adnan Hajj era de 10 ani corespondent al Reuters in Beirut, in sport si politica. A ajuns corespondent de razboi. Ca sa fie mai impresionanta o poza a lui din Beirut, a clonat o dara de fum, reconstituind 3 trambe enorme. Mai mult, si-a trimes fotografiile direct, nu prin agentie, in zone musulmane, care atata asteptau. Beirutul cum Arde, au titrat ziare din orient.

Acuzarile au fost nu numai de manipulare digitala nepermisa. Dar si de a tine partea agresorilor Hezbollah, promovand imagini in beneficiul lor si al lui propriu. Editor sef de imagine al Reuters, Szlukovenyi a declarat ca manipularea fotografiilor si a cetatenilor este inacceptabila. O agentie de presa serioasa considera ca probitatea este mai importanta decat dramatismul interesat.
Reuters a cerut stergerea fisierelor mincinoase. Intreaga tarasenie apare la :
http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/L06301298.htm
Fotografia trucata a fost scoasa, cu intreaga serie a lucrarilor lui Hajj, care a fost licentiat. Ecouri au aparut si la noi. Fara sa intelegi ceva, doar agentia Reuters aparea incriminata.
http://www.evz.ro/article.php?artid=267877
Iata fotografia care a generat scandalul, indelung comentata de specialisti, ieri. Se pare ca ar fi fost si altele !

Adnan Hajj Reuters.jpg

Fumurile sunt cel putin suspecte. De fapt, in oras era numai unul, se vede in filmarea CNN, cam din acelasi loc. Parca ar fi Bucurestiul, din elicopterul TVR, pe 13 iunie 1990. Tot un fals si aici, macar ca e din P-shop. Nu m-ar mira sa se gaseasca si aici unii sustinatori ai acestei manevre interesate.

Ar fi chiar mai grav. Fotografi libanezi au inscenat si incendii, cu figuranti, la groapa de gunoi.
http://www.cotidianul.ro/index.php?id=6485&art=16193&cHash=bcf922f071

Si nu trebuie uitat. Conflictul declansat de Hezbollah n-ar fi proliferat atat, daca Israel nu avea o reactie disproportionata, inainte de a ajunge la un acord cu Libanul. Efectul obtinut a fost invers, de polarizare a extremistilor musulmani. Dupa Revolutia Cedrilor, Libanul era dintre cele mai democratice tari din zona.

Published on August 09, 2006. 3989 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives