en en | ro ro

Traim epoca economiei globalizate. Esti incurajat la maxim sa consumi. Nu esti fericit daca nu ai ultimul model de X, ne spun reclamele.
A innebunit lupul ? Am ajuns sa il citez pe Cel mai Iubit Nepot din Zambaccian.
http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/digital-view.shtml
Incep sa am indoieli ca dl.M.Reichmann se adreseaza oamenilor normali. Mai degraba se da mare.
Quos vult perdere Jupiter dementat prius. = Celui pe care vrea sa il piarda, Dumnezeu ii ia intai mintile ! spunea un proverb latin.
Probe cu digital back Phase One P45 pus pe Linhof M 679cs (montat pe coloana) sunt ca probe pe circuit Formula 1, cu un Rolls-Royce de comanda, publicate in Albania, unde motoreta ramane visul celor multi. Sau poate ca dansul are dreptate si noi suntem inca sub-oameni, prea putin post-Albanezi ?

Consumul creste, dar viata spirituala este diminuata. Contactele directe sunt reduse. Sunt mai rezervate, ori mai aspre. Tinerii ocolesc casatoria pana la 40, iar familiile se destrama mai usor. Unii sunt singuri. Se simt izolati, mai ales de sarbatori. Altii, desi cu succese materiale mari, se simt neimpliniti. Incearca orice, sa li se recunoasca meritele. Pe care uneori nici macar nu le au.

Regulamentul de fotbal incepe cam asa :
Art.1. Arbitrul are intotdeauna dreptate. Art.2. Daca el Nu are dreptate, se aplica art.1. Dintre cei care folosesc internetul sa se exprime, destui gandesc pe acest calapod. Dar si multi din acei care nu-l folosesc considera ca Dreptatea poate fi numai de partea lor. Obisnuiti sa se rasteasca, romanii isi considera interlocutorii incapabili sa-i inteleaga.
Acestia sunt prosti ori surzi daca nu aproba imediat. Doar au evident dreptate ! In mijloace de transport in comun, batrani si tineri acriti se insulta reciproc pentru lipsa de respect si civilizatie. Acreala din nemultumiri personale se transforma in agresivitate inutila. Pacat. "In America mi-au trebuit zece ani, ca sa discut normal, nu parca as fi gata de bataie", scria un om de cultura.
Oamenii se plang ca sunt obositi, deprimati, stresati. Stresul apare cand ne fortam sa facem lucruri pe care nu le dorim. Si cand ne abtinem sa facem acele lucruri pe care dorim sa le facem. Nu suntem satisfacuti. In lipsa atentiei focalizate, ne lasam impinsi in directii ce nu ne folosesc.

Cei care realizeaza cat de opace sunt parti ale societatii noaste, doresc sa se implice, ca aceasta stare de lucruri sa nu se prelungeasca la nesfarsit. Membrii societatii civile suntem si noi. Simbolul Jocurilor Olimpice sunt cele 5 cercuri. Tranzitia ar putea revendica inelul lui Moebius. Cilindrul de hartie rasucit are o singura fata. Mergand pe el, oricat ai incerca, tot pe la ei treci. Sa nu vorbim de politicieni lacomi. Si acolo se bate doar singurul cal, cel care trage. M.Macovei isi face treaba ? Nu e de ajuns. De ce nu ii impinge si pe parlamentari ? Sa faca si treaba lor.
Oamenii normali se ciocnesc mereu cu administratia inerta, cu foste Regii autonome ramase stat in stat. Conducatorii lor isi prelungesc privilegii anormale. Nu ma refer la lefuri. Directorul Loteriei Romane si-a adaugat timp de 13 ani un procent din castigurile institutiei, cateva mii de Euro lunar. Cointeresat, a crescut profitul de 70 de ori. Pe spinarea celor care joaca la Loto.

http://www.cotidianul.ro/index.php?id=3683&art=8293&cHash=c4aa31b36f

La proiecte ti se cer Avize ale detinatorilor de retele: apa, canal, gaz, electrice, telefon. Ai nevoie de acord pentru ca datele retelelor publice nu sunt facute publice. Lipsa de transparenta aduce avantaje immediate. Fostele regii fac sicane sa justifice taxe mari, in loc sa dea raspunsul pe loc.
Solicita documentatii cu hartii, care sunt inutile. Platesti o taxa pentru a obtine semnatura pe un plan cumparat anterior, de la altii.
Ca sa intri sa platesti taxa, iti opresc buletinul al intrare.
Exista alte tari in lume sa ia actul de identitate, la intrare in institutii publice ? Cei de la poarta par a fi condusi de Baieti din cooperativa Ochiul si Timpanul, securache dati la intors, reconvertiti la economia de piata. Cam toate formularele utilizate sunt concepute zeci de ani in urma, dupa modele sovietice antebelice.

bloc si lumini.jpg

Realizarili noastre cam ceausesti primesc lumini nebanuite.
Ne umfla rasul, ca pe Miron Mitrea, cu Modernizarea Trotuarelor la Sate. O lege PRM in fotografie ne lipseste : modernizarea obligatorie a stabilizarii optice la Smena. Daca nu ar fi de ras, ar fi de plans.
O tara trista, plina de umor, intr-adevar.

Published on March 10, 2006. 3992 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives