en en | ro ro

Avem o tara cu mai multe viteze, una mai interesanta decat alta.
Nu intamplator i se zice tara tuturor posibilitatilor. De fapt sunt mai multe tari intr-una singura.
Tara miliardarilor in vesnica sarbatoare cumpara pampersi cu cristale Swarowski la botezul fetitei, ca sa fie transmis in direct la TV.
Exista tara de dincolo de veacuri, in care obiceiurile traditionale se degradeaza progresiv, case din lemn sunt inlocuite cu cele supradecorate din beton, iar autenticul este inlocuit de fals.
Exista o tara a exclusilor, care se lupta sa supravietuiasca in ruinele lumii lor.
Exista o tara a taranilor uitati, la margine de lume ; doar o Dacie ruginita ii mai leaga de oras.
Exista Tara orasenilor dinamici, care nu-l mai voteaza pentru nimic in lume pe dl.Iliescu, dar e legata la internet, impodobindu-i orasele cu mii de cabluri ilegale. Toate aceste tari au si calitati si defecte.

Acesti romani au trecut prin catastrofele, Comunism si Epoca de Aur, care i-au marcat. Unora le-a distrus familia, tineretea, chiar viata. Mai putini profitau cat puteau. Tuturor le-a umplut memoria. Acele vremuri aberante constituie o mostenire culturala unica. Iata ca marea cultura europeana incepe sa fie foarte interesata de aceste memorii aberante.

In fond, Palme d'Or la Cannes este un omagiu mondial adus unui regizor, foarte talentat, care a stiut sa prezinte cinematografic o reflectie a acelor vremuri.

Ma intreb ce popularitate va avea filmul aici. Traumatismele, de care nu ne-am vindecat inca, ar putea sa ii tina mai departe pe romani de ecranizarea unor timpuri, pe care unii prefera sa le uite. Iar cei tineri le ignora.

Cu%20Prada%20in%20Dr%20Taberei.jpg

Avem si mai multe anotimpuri. Pana la pranz, e soarele din pustiul Kalahari. Dupa masa ploua ca la muson in Kerapundji. Dl.Videanu viseaza troleibuz cu zbaturi, sa ne zbatem mai cu folos.

Romania este tara tuturor posibilitatilor si in fotografie.
Cei pasionati de fotografie ar trebui sa faca poze interesante cu tara care le convine mai mult.

Din pacate, romanii vor sa fotografieze mai degraba ceea-ce nu este autentic romanesc. Prea multi sunt tentati de falsuri la moda.
Atentie, zeci de fotografi straini vor sa se mute acum in Romania.

Published on May 28, 2007. 3855 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives