en en | ro ro

Cativa cititori nu prea inteleg ce apare scris aici si protesteaza vehement. Dupa 2 ani, ma vad obligat sa explic. Am primit mult de la fotografie si ma simt dator.

Nu fac cursuri si nu urmaresc sa dau solutii nimanui. Intr-adevar, de cateva ori am subliniat greseli, care ar trebui evitate.
Dar prea putini sunt acei dispusi sa invete din greselile altora. Daca isi doresc libertatea de a se da cu capetele de pereti, nu pot sa ii opresc.

Nimeni nu face decat ce vrea si cum vrea. Toti mai si gresim, unii mai mult, altii mai putin. Cred ca fiecare este liber sa isi aleaga calea care ii convine mai bine, in viata si in fotografie. Chiar daca este greu si nu prea au curaj, tot aceasta este calea mai buna.

In fotografie, tehnologia a democratizat un gen inaccesibil celor fara priceperi tehnice minime. Tehnica si tehnologia sunt importante, desi mult supraevaluate de marketing.

Altcineva, undeva, ar putea face poze mai bune decat mine, cu dotare mai simpla. Cu conditia sa il intereseze mai mult si sa inteleaga mai bine ce si cum se intampla.
Oriunde, fotografiile interesante sunt mai bine vazute decat cele sarbede, chiar perfecte tehnic. Cei care nu inteleg asta sunt agresivi; nu ma induram sa elimin autorii de perle irezistibile.

Ideea principala este sa te simti liber si sa faci ce iti place. Destul de repede produsele pasiunii vor deveni competitive. Sunt de acord, trebuie platite si facturi scadente. Cate-odata nu ai incotro si faci ce se vinde bine. Dar daca faci doar asta esti deja terminat.

Aceasta ar fi parerea mea ; coincide bine cu pareri europene vestice. Nu cu cele locale. Am avut si ceva conflicte cu fotografi de succes care cauta prozeliti, pe zone muribunde.

Sunt ocupat ; scriu doar despre subiecte care ma preocupa. Iar ceeace mi se pare interesant, poate fi plictisitor pentru altcineva. Si invers. Ma bucur daca sunt interesante cate-odata.
Alteori nu prea sunt, sau poate ma insel.

Oricum, nu-i posibil sa scrii des, 2 ori pe saptamana, pe placul a 2.000 de cititori. Au fost 2219 IP diferite pe blog, in ultimele 3 saptamani, vara in perioada concediilor, conform cifrelor comunicate de administrator.

Cam asta ar fi ideea. Daca v-ar interesa ceva, acum ar fi momentul solicitarii.
In timp, se pot atinge subiecte in conexiune cu actualitatea.

Si o avertizare. Ultimele zile, aici, au aparut posturi cu identitati false. Inclusiv a mea. Un baiat bun s-a distrat. Felicitari, se pricepe. Dar sa nu se mai intample. Uzurparea de identitate este un delict, in orice tara din lume.

Published on July 16, 2007. 3926 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives