en en | ro ro

Arabii, dar mai ales evreii sau armenii exceleaza in bransa. Nu-i asa Ara ?
Japonezilor li se spune evreii Extremului Orient. Din anii 1950 au avut inventii ultra lucrative. Au botezat un sat Solingen si au mutat acolo industria de cutite de buna calitate.
Nemtii au zis : Stai ! Asta e incalcare de patent. Patentul nostru e Cutite de Otel, au raspuns japonezii ; satul se cheama Solingen. Ce sa facem! Este obligatoriu sa scrii unde sunt facute. Acum lumea apreciaza otelul superior japonez. Si nu numai.

Unul din secretele ca sa ai profit, ar fi sa nu faci tu ceea-ce face altul mai bine, preferabil e sa iei de la el. In design sunt consacrati italienii, inainte Pinin-Farina, acum Guggiaro si Armani. Nu intamplator produse noi sunt prezentate cu design semnat de firme de prestigiu. La obiective, firmele germane sunt mai bine cunoscute.
Kodak are obiective Schneider, Sony pune Zeiss, Leitz este ales de Panasonic, desi la serii mari, doar conceptul mai apartine acestor firme. Nikon ia captoarele de la Sony. Canon lua Lcd orientabile de la Nikon, samd. Alt secret este sa nu duci controlul calitatii prea sus.
Produse obtinute prin tehnologii foarte bune, dar nu perfecte, respecta curba lui Gauss. Poti sa inlocuiesti 5% sub specificatii. E mai avantajos decat sa controlezi operatiile cu supercalificati. Japonezii sunt tari la robotizarea industriei. Cele mai fiabile automobile sunt Honda si Toyota. Produsele, facute de robotii bine conceputi, sunt mai fiabile, nu trebuie controlate.
Si robotii nu se plang de lucrul facut in conditii foarte grele. Dar si acolo sunt firme care vor sa aiba profit cat mai mare. Apar noi produse. Se strica la prima folosire pe ploaie sau pe praf.
Marea contradictie apare din faptul ca noi cumparam aparatele de fotografiat ca sa le folosim. Iar ei le fac sa le vanda si sa castige cat de mult. Iar cate-odata aparatele au mari probleme. Nici utilizatorii nu ii iarta ; o adresa instructiva privind fiabilitatea unui produs de la o mare firma :

http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1032&message=24717025

Canon a mizat mai mult pe automatizare si accesibilitate. Oricine sa obtina ceva, cand apasa pe declansator. Progresele mari ale tehnologiei i-au avantajat intai pe lenesi si pe nepriceputi. Inca nu s-a oprit cursa Megapixelilor, desi devine ridicola la P&shoot. Mi se par comici 12 Mpx, sa ii folosesti la 6, si sa uiti aparatul, la momentul culminant, sub 1.280 x 841px.

Va rog sa fiti discreti, in Romania nu s-a aflat inca :
http://www.curentul.ro/curentul.php?numar=20070910&art=61244

Published on September 10, 2007. 3912 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives