en en | ro ro

Am avut mare Noroc, ca martor la Marea Asfaltare. Ne-a amenintat primarul ca modernizarea strazii se va termina inainte de 20 aprilie. Dupa 15 mai au aparut si muncitorii.
Mai intai au luat bordurile vechi, sa le valorifice. Au montat borduri mizerabile din beton. Apoi au disparut 12 zile. Au reaparut subit, la bordul utilajelor de asalt.

echipa calare.jpg

Sa asfalteze trotuarul. Au stropit betonul de egalizare cu bitum taiat, ca amorsa, peste frunze si gunoaie. Ca erau grabiti. Si masinile parcate in zona au fost stropite discret. Am mutat-o pe a mea. E alba si nu-i place sa fie stropita cu negru. Patata, cum raspunde la intrebarea : Ce ati facut in ultimii 5 ani ?

2 pe trotuar.jpg

Au aparut 2 bob-cat, mici elevatoare cu cupe pline cu amestec de bitum, calandrat si compactat imediat de un minicilindru compresor.
Ciudat, lucrarile importante s-au facut vineri, sambata si duminica dupa amiaza. Probabil e o firma particulara care angajeaza specialistii, care dorm in timpul saptamanii la altii. Ah Nu ! Nu au lucrat asa repede. Aveau pauze, cam de 9 zile intre faze. Muncitorii apar sambata dimineata, cu zgomot mare, la ora 9, sa atace strada.
Dau strat amorsa, bitum cu motorina, tot peste gunoaie. Soferul de la Speciala avea Liber.
Apoi au luat o pauza constructiva, pana la 14. Pauzele lungi si dese, cheia marilor succese !

Soferii iadului locali treceau veseli prin batoacele de amorsa, antifonand noroiul sub aripi. Vantul a lipit zeci de pungi de plastic. Chiar la momentul culminant, cand utilajele turnau asfalt de zor, 3 tineri cu creier pe moatze, claxonau furibund, sa treaca si ei in goana peste asfaltul fumegand.

3 peste amorsa.jpg

4 Asfalt asfalt.jpg

5 mecanizare.jpg

Bine ca s-a terminat odata ! N-am intrat 7 saptamani cu masina in propria curte. Au fost si 60cm denivelare, la scoaterea bordurilor. Din pacate nu au verificat instalatii, schimband cabluri si canalizari. S-ar putea sa vedem in curand santurile pentru interventii.

De fapt nu s-a terminat. Strada alaturata, Icoanei, este blocata de multe luni. Avea termen sa fie gata pe 10 iunie. Azi nu sunt la jumatatea lucrarilor. Primarul Ontanu a fost nas la nunta, pe 7 iulie, la biserica de pe acea strada, doar 20% carosabila. Nasul acesta o fi bun de cinste ?

cat zmac.jpg

Oamenii nu stiu ce sa mai spuna ?
Adevarat ca marea asfaltare s-a facut agresiv si dezorganizat. Ca muncitorii lucrau superficial. Dar s-a facut ceva ! Fata de acei care nu au facut decat sa-si umple buzunarele. Si conturile.
Pentru cei care ignora legislatia, reamintesc : Primarul pune in practica ce au hotarat consilierii ! Nu are dreptul sa schimbe destinatia fondurilor. Raspunde de cum decurge actiunea. Aceasta lucrare a fost facuta cu garantie de 3 ani, nu 6 luni.
Si nu e rau ca ne-a ramas strada aproape neteda, aproape ca noua. Ceea ce va urez si voua.

Published on July 13, 2006. 4047 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives