en en | ro ro

Romanul s-a nascut poet. Romanule e frate cu codrul. Ne balacim in legende.
La cei 10 Buni romani, conduc Stefan cel Mare si Mihai Voda. Despre care stim prea putin. In afara de repede varsatori de sange nevinovat si grabnic profitori de jupanite, mai stim ca parjoleau holdele. Si otraveau fantanile din calea navalitorilor, cu mare Vitejie. Marile genii, cei care au simtit esenta neamului, Caragiale si Brancusi apar de-abia dupa locul 10.

Vocatzia romanului este sa se bucure de natura. Isi ia Dacia, motoreta sau Mertzanul si campeaza in lunca raului. Sau pe marginea unei sosele, la umbra. Pune amplificarea, apoi gratarul. Mai bea o berica. O inghesuie pe Mitza prin tufishuri. Dicstractzie, nu gluma.
Ca sa nu se mai bucure si altii, trece la fapte de Vitejie. Arunca peturi, pahare de plastic, pungi, toate gunoaiele. E incantat de ce a facut. A otravit natura Lui din calea Navalitorilor. Asa, numai el s-a bucurat de acel loc.
Sute de mii de concetateni aplica perseverent aceasta Politica de mediu.

Am fost cu grupul lui A.Barsan intr-o excursie pe Transfagarasan.
Peste tot vedeam grupuri compacte de romanasi campand salbatic. Cat mai salbatic. Cred ca lui CB i-a placut enorm la Tasuleasa, acolo unde oamenii se simt responsabili.

Sus, in cetatea Poienari a lui Tepes, 2 francezi aveau o remarca pertinenta. Multe trepte de suit pentru cat este de vazut. Localnici din zona le-au suit cu pepenele. Il taiau cu pofta. Dar nu cred sa mai fi coborat cele 1400 de trepte cu cojile in mana.

Exista si unele aplicatii fotografice ale Vitejiei.
Opreste autobuzul la 300m de obiectiv. 35 de posesori de aparate foto pornesc vitejeste. Unii se gandesc la lumina sau la context. Dar 3 sunt si mai Viteji. Unul se catara pe monument. Altul remarca tufa din mijoc. Repede imagineaza un titlu. Incepe o compozitie Indrazneata. Se apuca sa ii rupa din craci, ca sa o faca si mai fotogenica.
O bondoaca se duce in mijocul cladirii sa faca o poza drept in sus. Dupa care cade in extaz. Acolo, pe loc, isi trece in revista ultimele 100 de declansari.

Ceilalti 32 se uita cu obida, asteptandu-i pe Viteji sa paraseasca scena.
Dar sunt putine sanse. Ei acolo se simt mai bine, si mai importanti.
Poate acestea sunt comportari normale, dar cel putin egoiste.

Published on July 12, 2010. 5204 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » April 2024  (0)
   » March 2024  (0)
   » February 2024  (0)
   » January 2024  (0)
   » December 2023  (2)
   » November 2023  (0)
   » view full archives