Pentru concursul cu inscrieri modeste, ideea cu 4 fotografi in juriu a fost un exces de zel, facut cu bune intentii. Si cei din juriu sunt tot oameni, au pareri proprii subiective. Street-shot a lipsit din preocuparile d-lor L.Muntean, fotograf bun de la Adevarul, si S. Grigoropoulos, fotograf grec. Membrii din strainatate ai juriului incurca decizii de premiere. Nu te poti intalni cu ei, este foarte greu sa discuti ceva. Au si cu totul alta formatie.

Mai intai fiecare alegea doar 20 de poze, preferintele personale. Au rezultat 76. Normal si mai spornic era sa aleaga fiecare 60-80. Poate se complica centralizarea lor.

Ce pot spune despre notele acordate:

Dl.Muntean a dat doar note mai mari decat 6, inclusiv 7 note de 9 la poze nealese in expozitie. Dl.Grigoropoulos a urmarit o influenta decisiva, dand 9 note de 1 si 6 de 2.

Mai degraba voturile domnilor L.M si S.G au facut decizia. Cele 3 premii sunt pozele la care dumnealor au dat, ambii, 10 sau 9.

O solutie buna la premii este ca tot juriul sa se adune intr-un loc si sa discute, ce si de ce. Cu un membru strain, nu a fost posibil. Cele 3 fotografii premiate sunt facute dupa retete subtirele.

Mergand dupa copii care fac prostii sau dupa o pereche de indragostiti, poate fac ceva interesant pe un fundal bun. Intr-un fel, street-shot seamana cu wild-life. Nu fugi dupa subiect, ci il astepti /intersectezi. Premiul 2 este un rezultat ieftin, panda la o reclama de prost gust. Am vazut cateva zeci la Iasi, asa. Una era cat pe ce sa fie extraordinara, daca nu ar fi avut 75% reclama stupida.

Amator de street-shot, dl.Eftenie a dat note mari, privilegiind ploaia si urbanul, chiar afumat.

Risipitor, dansul a notat 10 imagini cu nota maxima 10. Eu am dat doar 3 note de 8.5. Si un 9 unei fotografii ce parea specifica, a avut media 8 de la romani. Daca mai lua un 7.5, se clasa pe locul 2. A primit 3 de la grec si a ajuns pe locul 20.

Pe 4 s-a clasat o fotografie promitatoare, un cuplu care traverseaza prin ploaie, fata in spatele baiatului. Daca autorul /Cristian Ivan practica curent street-shot, poate ajungea mai aproape de subiect. Panoul de afisaj disparea din centru si poza castiga concursul. Dar nu a ajuns.

Dupa parerea mea, a fost un concurs in care toata lumea a avut de castigat, macar experienta.


Published on September 10, 2012. 6645 views. 5 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   April 2021  (0)
   » view full archives