en en | ro ro

Concursuri, fotografii de prestigiu indica orientari la moda. Mass-maedia este excesiv preocupata de violenta, pentru rating. Asa ceva vedem peste tot.

Unghiul ingust al mercantilismului a condus la selectii de-a dreptul necrofile in ultimul concurs World Press Photo. Alt trend dominant e selectia de poze snap-shoot, facute parca cu telefon. O prima dovada, mentiunea data pentru poze Google street-view :

http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=2099&Itemid=292&bandwidth=high

Si calendarul Pirelli 2010 era facut intentionat tot asa. S-a saturat lumea de poze linse si culori ultrasaturate. Pe ideea ca tot ce-i excesiv se uzeaza, a fost anticipata seria cu premiul 1 la Daily-life stories. M.Roemers a facut poze de strada la Bangkok cu timpi in zona secundei, ca sa iasa in evidenta doar miscarea si culoarea

http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=2099&Itemid=292&bandwidth=high

Ar fi interesant de promovat cateva proiecte la intalnirea celor 2 trenduri.

Aceasta imagine dura mi-a dat ideea. Poza aduce bine a deschidere pe trei-sferturi :

http://www.worldpressphoto.org/index.php?option=com_photogallery&task=view&id=2038&Itemid=292&type=&selectedIndex=1&bandwidth=high

Am practicat multe sporturi. Dintre sporturile de echipa prefer rugby, sport ce te invata sa lucrezi in echipa, sa conduci echipa, actiunea, sau faza, prin exemplu personal. E interesant ca rugbyul a fost promovat de fetze bisericesti. Au canalizat excesele de agresivitate al tineretului britanic catre sport, de-a razboiul, reducandu-le in societate.

Ofer, free, o idee tentanta, un proiect de fotografie cu sanse de succes international.

Nu e prea greu sa faci o papusa sugestiva cu care imbraci un balon oval. Pe care apoi sa o iei la tavaleala, aruncand-o de colo-colo cu mainile sau cu piciorul. Sa obtii, apoi sa alegi o serie, destul de scurta si expresiva.

Problema mai grea va fi sa gasesti o echipa reala, dispusa sa participe la acest joc.

Cine se prinde in asta ? Suntem in luna martie, cu termenul de predare in octombrie. Dar nu poze festiviste, echipamente colorate si priviri tampe, cum se « Promoveaza » unii pozari de nota 2, carora banii familiei le-au permis sa achizitioneze aproape orice. Mai credibile ar fi fotografii facute pe timp foarte greu, gen ploaie torentiala, noroi.

Sau poate ca altcineva are alte idei si mai bune ?

Stiti sigur cine-i cel mai bun fotograf roman ? Nici eu ! Dar cred ca acel care va arata cea mai multa imaginatie, peste tenacitate, va deveni pana la urma cel mai bun.


Published on March 07, 2011. 5443 views. 3 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » October 2022  (0)
   » September 2022  (0)
   » August 2022  (0)
   » July 2022  (0)
   » June 2022  (0)
   » May 2022  (0)
   » view full archives