en en | ro ro

Eram optimist cand am scris : "Membrii din juriu sunt diferiti, asta ne face mai puternici." Rezultatele finale au promovat si fotografii afumate, imbacsite. La nivel national, decizia juriului are mesaje multiple : noi asta alegem, asta promovam.
 

Cu asa ceva va asteptam ! Sau cel putin asa va fi interpretata de fotografii in formare. 

Pe mai multe liste de discutii a aparut intrebarea retorica : « Comunicatul listeaza criteriile dupa care se vor alege imaginile: Noutate, Creativitate, Originalitate si Valoare artistica. Dar in selectia finala nu prea apare ceva nou, creativ si original. De ce ? »

Acei care pot judeca si singuri remarca cum parte din juriu una zice si alta face.

Eram in faza 2-a la concursul AAFR. Exista un spatiu de comentarii. La un moment dat apare comentariul lui Sorin Onisor : « Originalitate, creativitate, impact ! Eu asa cred, asa punctez ! » Ca o delicata bataie cu caramida in piept ! L-am taxat printr-un mail general :

« Foarte frumos spus, stimabile. Numai ca am motive sa ma indoiesc. La dvs. vorbele suna prea bine uneori, desi cateodata sunt in disonanta cu faptele. In actuala jurizare, mi s-au parut mai originale, cu creativitate neasteptata cateva imagini, care nu au prins deloc finala de 20. N-am pretentia ca trebuiau sa primeasca premii. Dar daca nu s-au calificat, nu asta s-a votat. Scuze, nu m-ati convins deloc ca faceti ce declarati. Nu le povestesc, le atasez : »

Nu cunosteam autorii fotografiilor, salvate la faza 1-a. Dar le puteti cauta numele pe site. Daca continua pe aceasta cale se vor impune sigur, mai devreme sau mai tarziu. In ordine sunt alese de la moda, reportaj, nunta, nud, portret si sport. Si toate au crop 10%.

moda pe jeanta

nunta in amurg

nud zebra

lumina invataturii

sport la oi

Cu textul gata, am privit categoriile. Ultima fotografie, notata pe locul 23, mi se pare mai inspirata decat premiul 2, cam fara merite.

Printr-o simpatica coincidenta, are si acelasi autor !  

La Carrefour Feeria este gazduit proiectul « O zi din viata unui nevazator ». Pe 29 nov, cu cosul plin, nu am putut urmari expozitia. Am remarcat fotografia d-lui Mestecaneanu :

Cativa pusti fara vedere "priveau" lipind mainile cu degete desfacute pe geamul unui autobus.

Am fost impresionat. Dansul a fost amabil sa o imprumute.

privind pe geam

Fotografii bune si proaspete mai exista.


Published on December 05, 2010. 8944 views. 6 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   December 2023  (0)
   November 2023  (0)
   October 2023  (0)
   September 2023  (0)
   August 2023  (0)
   July 2023  (0)
   » view full archives