en en | ro ro

Tehnologia digitala are cca 20 de ani. Progresele au fost rapide.

Telefoanele mobile moderne au devenit performante in fotografie. Produse in milioane de exemplare, devin foarte profitabile. Ele intra in concurenta cu aparatele foto compact, produse in zece mii de exemplare, complicate ca publicul larg sa le foloseasca zi de zi.

Aparatele digitale compact cu captor mic sunt condamnate. Pe termen scurt vor fi inlocuite de « ph(one-t)ablete » din ce in ce mai versatile.

Producatorii traditionali trebuie sa reactioneze serios, ca sa ramana in bussiness.

Cine mai conteaza in fotografia digitala ? Producatori de aparate fotografice au ramas : Canon, Sony-Olympus, Nikon, Panasonic, Samsung. Ricoh (Pentax) este jucator minor. Conteaza si marii producatori de obiective : Zeiss, Leitz, Schneider-Kreuznach, poate chiar Sygma. Tamron si Tokina apar amenintati de eventuala disparitie a Dslr Dx.

Nu-mi vine sa cred cat de marginiti sunt « specialistii PR » la Nikon Dx. Au ratat sa produca - si sa vanda mii de obiective cu focale fixe Dx.

Inginerii lor au dezvoltat un sistem (1) foarte promitator. Ei nu il promoveaza, sa nu le scada vanzarile Dslr. Nu pricep bine; le scapa atu-urile din mana si nici nu isi dau seama.

http://www.dslrbodies.com/newsviews/so-what-would-you-recommend.html

Cumparatorii neintelesi se indreapta catre alte produse, la alte firme. Pana la urma e mai bine sa practici intens, decat sa « investesti » in scule care se devalorizeaza urgent.


Published on September 18, 2013. 3715 views. 1 comment

Add comment
*
*
*
the fields marked with (*) are compulsory
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » February 2020  (0)
   » January 2020  (0)
   » December 2019  (0)
   » November 2019  (0)
   » October 2019  (0)
   » September 2019  (0)
   » view full archives