Vizita presedintelui Iohannis la Casa Alba a avut ecouri pozitive.
S-a dovedit un interlocutor mai bun si mai cilivizat decat tot ce am avut pana acum.
Iar un ziarist roman a izbutit ce nu au reusit liderii europeni. Ramona Avramescu l-a facut pe presedintele Trump sa isi declare angajamentul ferm de aparare colectiva Nato, dar cu contributia financiara a tuturor. Bun! Sa lasam departe politica internationala. Si tenisul...
Fotografia digitala a democratizat, dar a si devalorizat fotografia. Dintre milioane de imagini, sunt retinute doar acele complet diferite, care atata interesul si imaginatia.
In acest sens, fotografia lui D.Mills (NY-Times) la declaratia lui J.B.Camey, fost sef CIA, in fata comisiei Senatului apare interesanta, cu anticiparea si pregatirea ei.
Dau link-uri la imagini mai mari decat pot fi pe blog. Mai intai fotografia imaginata de Doug. Nu se astepta la o atmosfera calda. Atunci si-a propus sa ilustreze interesul audientei:
https://static01.nyt.com/images/2017/06/09/us/09comey1/09comey1-superJumbo-v2.jpg si alta cu numerosii fotografi prezenti la eveniment. D-le Tariceanu, priviti pana unde este permis accesul presei in Senatul american.
https://static01.nyt.com/images/2017/06/09/insider/09-insider-mills/09-insider-mills-superJumbo.jpg
Se vede si monopodul care permite luarea acestei imagini largi, ridicand aparatul foto pana la un punct de vedere aparent inaccesibil. Morala ? Pana la urma, pentru a obtine fotografii deosebite trebuie :
1. Sa ai acces la subiect.
2. Sa il cunosti suficient. Pregatit, ai oarece sanse sa realizezi fotografiile imaginate.
3. Sa ai noroc cu carul. Si sa realizezi fotografii extraordinare nesperate.
Stiti dvs. proverbele: “Dumnezeu iti da, dar nu iti baga in traista.” Si “Ulciorul nu merge de multe ori la apa.” Obtinem rezultate mai constante folosind imaginatia, decat norocul chior.