en en | ro ro

Mult asteptatul FinePix X100 a aparut. Fuji este cunoscuta pentru diferite aparate, iesite din canoanele uzuale. Modelul X100 imbina un captor relativ mare, obiectiv fix, luminos si o vizare diferita, precisa, combinatie interesanta pentru unii fotografi, profesionisti si amatori, un aparat mai bine adaptat acestui segment decat Sigma DP si Leica X1. Vedeta la Photokina 2010 intra in competitie si cu modele mirror-less : Sony Nex si Oly Pen.

F64 a reusit sa aduca primul acest model pe piata romaneasca. Am avut privilegiul de a folosi « Obiectul » 2 ore, la Salonul de Fotografie.

FinePix X100 este mult mai mic decat un Dslr.

 

Nu dau specificatii, le gasiti oriunde. Combinatia : f : 2, vizare cu telemetru si captor mare pare avantajoasa in lumina redusa. Am vrut sa vad cum functioneaza. La prima privire, calitatea constructiei, vizarea si obiectivul se apropie de exceptional.

Sta bine la hard. Dar softul lasa de dorit. Aparatul deosebit, combinatie de clasic cu modern, va avea mare succes la unii, dar ii va enerva pe altii. Un aparat de « Love or Hate. » Imi relatez doar impresiile, nu pot da verdicte. Mi-a parut un produs cu raport foarte bun calitate /pret, inca necopt, insuficient pus la punct. Si altii, care l-au folosit intens, se indoiesc :

http://www.dpreview.com/reviews/fujifilmx100/page27.asp

Ori sunt descumpaniti de gafe :

http://www.luminous-landscape.com/reviews/cameras/fuji_x100_follow_up.shtml

Mi-a placut foarte mult : reglarea directa a vitezei, diafragmei, compensarea expunerii. Are declansarea absolut muta, conceput a fi folosit pe Mod manual. Pe manual merge bine. Combinatia expunere automata cu masurare spot este discutabila. Selectionand zone diferite de reflexia standard 18% se obtin erori. Filtrul AA este deosebit de fin, poate si lipseste. Calitatea imaginii la 100% cu f:2.8 la 1.600 Iso este impecabila, fara repros.


Nu mi-a placut : menu-ul, prea complicat. Vizarea e greu de folosit in telemetrie optica, desi merge bine combinata cu cea electronica. Are si time-lag. Viteza de scriere pe card este excesiv de inceata pentru jpg+Raw. Cand pornesti aparatul e gata de poze in 3 secunde. Daca nu il folosesti, adoarme si porneste de-abia dupa 11 secunde !?! Asta te scoate din sarite. Mai bine il inchizi si il deschizi din nou. Oricum ratezi cadre. Nu stiu daca aparatul poate fi setat atragator. Nici nu am incercat in acest scurt timp. Dar Cosmin este ferm hotarat sa incerce, pe indelete.


Salonul de fotografie avea si atractii de circ, jonglerii cu accesorii diverse, cu si fara oglinda.

Daca am amintit Salonul de Fotografie, sper sa evolueze in si mai bine. Realizat cu eforturile d-lui S.Mestecaneanu, a fost un prilej de intalnire al fotografilor cu orientari diverse.

Multe mariri afisate aveau un pret anuntat. Unele decente, altele de-a dreptul hilare. O inspiratie de preturi pentru autori fara cota ar fi putut fi luata si de aici.

http://www.zerrenner.fot.br/loja/Produtos/GD01.html

Ca fapt divers, pana in 1937 Ansel Adams vindea printuri impecabile 20x24cm cu 26$.


Published on May 22, 2011. 6979 views. 2 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   » December 2024  (0)
   » November 2024  (0)
   » October 2024  (0)
   » September 2024  (0)
   » August 2024  (0)
   » July 2024  (0)
   » view full archives