en en | ro ro

La noi, clientelismul barbatilor fara scrupule si frivolitatea femeilor sunt incurajate. La ei, sunt incurajati profesionistii, indiferent de sex. Adevarat ca exista si exceptii. La noi, politica este ca o trambulina catre abundenta. Unii aspiranti sunt taxati preventiv.

Ei isi selecteaza exemplarele de mare succes. La noi, selectia se face pe criterii de apartenenta la grup. La ei, progresul este rapid. Elitele sunt bine pregatite. La noi, modernizarea intarzie. Varfurile noastre politice au ramas in submediocritate, de 20 de ani.

Asa zisele elite locale sunt de fapt necalificate. Si au fost promovate pe criterii obscure. Bazata pe pile si rude, organizarea « tribala » favorizeaza coruptia. Elimina idealismul care ar trebui sa ne atinga in tinerete: Cum sa fac bine ? Ce sa fac, ca sa fiu mai bun ? Traim intr-o Romanie clientelara, unde avem capitalism de cumetrie, dupa placerea clanurilor aflate la putere.

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptaminii/articol/marx-weber-s-au-inselat-nu-exista-o-singura-destinatie

 

Maine, 13 decembrie la caderea intunericului, luna in primul patrar va ajuta sa gasiti mai usor stralucitoarea planeta Jupiter. E aflata dedesubtul ei, la cca 1,6 diametre, stanga jos. Insa cele 4 luni ale planetei Jupiter pot fi observate doar cu ajutorul unui binoclu.

 

Si aici apar 9 fotografii remarcabile facute de David Burnett :

http://www.lemonde.fr/culture/infographe/2010/12/11/david-burnett-l-oeil-aux-aguets_1451045_3246.html


Published on December 12, 2010. 5099 views. 0 comments
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   October 2021  (0)
   September 2021  (0)
   August 2021  (0)
   July 2021  (0)
   June 2021  (0)
   May 2021  (0)
   » view full archives