en en | ro ro

Dialoguri Fotografia de strada, organizate de « Bucurestiul meu drag », au inceput cu d-l C.Nasui. Dansul a vorbit despre piata locala a obiectelor de arta. Foarte informat privind tranzactiile locale si internationale in pictura si arta, a prezentat date interesante diverse.

Vezi www.modernism.ro

Dar in fotografie, piata locala nu seamana cu cele de varf din alte tari.

In lume, lucrarile de arta sunt achizitionate de amatori, de colectionari si investitori. Nu se pot trasa linii de demarcatie intre acestia, difera doar interesul si priceperea lor. Cu fotografia este similar, insa si mai nuantat. Amatorii achizitioneaza ce le place sau face asociatii cu amintiri placute, daca lucrarea li se pare abordabila.

Colectionarii de fotografie aleg anumiti autori, cu anume stiluri. Sau anumite subiecte. Si prefera genuine prints : copii traditionale cu procedee argentice de epoca, aproape de data fotografierii. Nu vor sa auda de printuri moderne, cotate sub o zecime.

Iata prezentarea unei licitatii destinata colectionarilor:

http://www.christies.com/about/press-center/releases/pressrelease.aspx?pressreleaseid=6672

Investitorii cauta valori sigure, preferabil in crestere evidenta de interes. La supervalori dovedite (A.Gursky, C.Sherman, J.Wall) n-are importanta cum sunt facute maririle, mai importanta este prezentarea exemplarelor licitate pe bani seriosi.

In Romania nu exista decat amatori, formati intr-o tara fara cultura imaginii. International, pentru fotografia romaneasca cele mai scumpe 2 imagini ii apartin ambele lui Ct.Brancusi.


Published on December 16, 2013. 3593 views. 0 comments

Add comment
*
*
*
the fields marked with (*) are compulsory
 
Pages
   » Biography
   » Contact

Categories
   » World
   » Ro News
   » Personnal
   » About us
   » Photography
   » Old blog
   » Performanta

Archives
   October 2018  (0)
   September 2018  (0)
   August 2018  (0)
   July 2018  (0)
   June 2018  (0)
   May 2018  (0)
   » view full archives