Ambasador Canon, Jeff Ascough a venit la Bucuresti sa tina un seminar de fotografie de nunta. 500 de fotografi care doreau sa isi castige viata din asta au fost de fata.

http://www.yoda.ro/foto-video/interviu-cu-jeff-ascough-unul-dintre-cei-mai-mari-fotografi-din-istorie-a-venit-pentru-prima-data-in-romania.html

Multi au fost socati. Jeff le-a vorbit primele 80 minute despre fotografia street. De ce ? Practicarea ei te indeparteaza de retete si prejudecati. Te antreneaza sa observi ce fac oameni necunoscuti. Si sa iei imediat initiative care pot aduce clisee deosebite.

            Cum se poate progresa?

Practicati zilnic. Mergeti cu aparatul pregatit. Prefer obiective fixe. Fac des declansari fara a privi prin vizare. Nu iti poti imagina vizarea cu un zoom. Obiectivele fixe te obliga sa iti schimbi locul si sa te gandesti. Fotografii bune obtii doar folosind si judecata.

Recunoasteti situatiile cu potential. Decideti ce pune in valoare subiectul si declansati atunci cand toate componentele converg. Analizati rapid ce situatii produc imagini care comunica ce intentionati. Imaginatia este importanta. Anticipati cum sa actionati. Super-angularul mareste senzatia de proximitate. Reda perspectiva accentuata, poti fotografia mai de aproape. Prim planul apare la o scara mai mare decat fundalul.

Teleobiectivele redau aplatizat perspectiva. Apropie subiectul, dar distanta mare devine un inconvenient la schimbarea unghiul de vedere. Observarea subiectului este obturata des de persoane sau vehicole care trec prin spatiul larg. Folosirea lor ar fi favorabila doar la subiecte care vin drept spre tine - si sunt proiectate pe un fundal neutru.

Apropiati-va fara a incomoda subiectul. Fiti relaxat si evitati sa priviti la aparat.

Unele persoane simt nevoia sa aiba spatiu liber in jur. Se simt usor agresate. Apropierea fortata este perceputa ca o agresiune a intimitatii, in limbaj non-verbal.

Distanta publica, distanta sociala, distanta personala, distanta intima. 

7 m este o distanta acceptabila fata de necunoscuti, afara din cercul de relatii publice.

Relatiile sociale au zone comode : 2-4m si de interactiune - cca 1,5m. In familie si intre prieteni sunt relatii personale : relaxate 0,8-1,4m sau apropiate : 0,6-0,8m.

Oamenii accepta distante sub 0,6m doar in relatii intime, ce devin «fierbinti» sub 20cm.

 

Evitati conflicte in situatii sensibile. Relatiile de proximitate sunt diferite la oameni.

https://en.wikipedia.org/wiki/Proxemics

Fiti cat mai relaxat. Starea dvs. de spirit va fi preluata si de interlocutor.

            Viata este ca o oglinda. Iti intoarce ceea-ce primeste.

 «Fotografia street se refera la ce se intampla in spatiul public.» Fiind vorba despre viata reala, zilnica, nu trebuie sa existe interventii. G.Winogrand (1928 – 1984) 

Nu trebuie abuzat de aceasta definitie. Si parcurile nationale sunt publice. Dar in pustiu, relatiile umane nu sunt credibile. 


Publicat în 22 iunie 2016. 6764 vizualizari. 2 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   noiembrie 2023  (0)
   octombrie 2023  (0)
   septembrie 2023  (0)
   august 2023  (0)
   iulie 2023  (0)
   iunie 2023  (0)
   » toata arhiva

rss