en en | ro ro

La noi, clientelismul barbatilor fara scrupule si frivolitatea femeilor sunt incurajate. La ei, sunt incurajati profesionistii, indiferent de sex. Adevarat ca exista si exceptii. La noi, politica este ca o trambulina catre abundenta. Unii aspiranti sunt taxati preventiv.

Ei isi selecteaza exemplarele de mare succes. La noi, selectia se face pe criterii de apartenenta la grup. La ei, progresul este rapid. Elitele sunt bine pregatite. La noi, modernizarea intarzie. Varfurile noastre politice au ramas in submediocritate, de 20 de ani.

Asa zisele elite locale sunt de fapt necalificate. Si au fost promovate pe criterii obscure. Bazata pe pile si rude, organizarea « tribala » favorizeaza coruptia. Elimina idealismul care ar trebui sa ne atinga in tinerete: Cum sa fac bine ? Ce sa fac, ca sa fiu mai bun ? Traim intr-o Romanie clientelara, unde avem capitalism de cumetrie, dupa placerea clanurilor aflate la putere.

http://www.dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptaminii/articol/marx-weber-s-au-inselat-nu-exista-o-singura-destinatie

 

Maine, 13 decembrie la caderea intunericului, luna in primul patrar va ajuta sa gasiti mai usor stralucitoarea planeta Jupiter. E aflata dedesubtul ei, la cca 1,6 diametre, stanga jos. Insa cele 4 luni ale planetei Jupiter pot fi observate doar cu ajutorul unui binoclu.

 

Si aici apar 9 fotografii remarcabile facute de David Burnett :

http://www.lemonde.fr/culture/infographe/2010/12/11/david-burnett-l-oeil-aux-aguets_1451045_3246.html


Publicat în 12 decembrie 2010. 5862 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   decembrie 2022  (0)
   noiembrie 2022  (0)
   octombrie 2022  (1)
   septembrie 2022  (0)
   august 2022  (0)
   iulie 2022  (1)
   » toata arhiva

rss