Magnum e cea mai prestigioasa Agentie de imagini din lume.
Unul din cei mai activi membri ai Magnum Photo, Abbas, iranian mutat la Paris, e dedicat evolutiei in tarile in curs de dezvoltare. Pe 1 septembrie ii apare cartea Pe Drumul Spiritelor, la editura Delpire.
http://www.magnumphotos.com/c/htm/FramerT_...(click)

Abbas sustzine :
"Fotografia mea este reflectarea unui moment. Provine de la viata in actiune si indeamna la meditatie. Spontaneitatea momentului apare prin vizare, suspendata in plina actiune.
O reflectare a subiectului o precede. Meditarea ii urmeaza. In timpul acelui moment fragil si exaltant, scrierea fotografica se dezvolta intr-o secventa de imagini. Intr-o oarecare masura, este necesara o abilitate de scriitor.
Doar fotografia este scrierea cu lumina. Cu diferenta ca in timp ce scriitorul e stapan pe lumea lui, fotograful este stapanit de fotografia lui, prin limitele realitatii pe care incearca mereu sa le depaseasca, ca sa nu devina prizonierul ei.

Fascinat de religie, mai mult fenomen cultural decat credintza, ma gandeam ce religie as putea sa fotografiez, dupa Islam si Crestinism. Curiozitatea m-a indreptat spre Politeism, animism. Cultul voodoo este infloritor si la New York, nu doar in Africa si America Latina. Ce resort ne intoarce spre irational in lumea noastra, mult transformata de stiinta si tehnologie ?"

toaca-morun.jpg


Publicat în 31 august 2005. 3236 vizualizari. 0 comentarii

Adauga comentariu
*
*
*
campurile marcate cu (*) sunt obligatorii