en en | ro ro

Am fost la muzeul Marmottan.
La renumitele tablouri impresioniste din colectia patronilor societatii miniere se adauga acum fotografiile celor 2 proaspeti academicieni, Lucien Clergue si Yann-Arthus Bertrand.

http://www.artistikrezo.com/actualites/Art/yann-arthus-bertrand-et-lucien-clergue-deux-photograhes-academiciens.html

Hai sa incepem cu inceputul. Oamenii sunt diferiti. Sotul verei mele face poze cu amintiri sub 2Mpx. Multi pun pozute pe calculator si le zic fotografii.
Un print de buna calitate este deja altceva. Iar intre o marire buna accesibila si fotografii perfecte de multi metri, facute de un super-as cu stil si caracter, este o prapastie care nu poate fi imaginata, pana nu ai vazut asa ceva. Stilul propriu si forta de expresie sunt cele mai grele arme, in fata carora tehnici si artificii nu mai au nici-o sansa.

Si la pictori se poate remarca asta usor : Monet si Renoir eclipseaza chiar talente native, mai fara stil propriu, in genul exceptionalei Berthe Morisot.

http://www.marmottan.com/francais/berthe_morisot/index.asp

Nu am reusit sa gasesc un site al lui Lucien Clergue, pacat. Fotografiile sale cu luminile din Camargue Cachee sunt formidabile. Atat de expresive incat tot ce a facut dupa 1972 nici nu se prea apropie de acestea. 2 mariri vintage de 1,6 metri mi-au luat piuitul.

http://www.canalacademie.com/Lucien-Clergue.html

Camargue secrete e considerata printre cele mai importante carti de fotografie in Europa.
Are un numar important de nuduri creative, in apa si in soare, totusi destul de departe. E si promotorul festivalului Rencontres Professionnelles din Arles, orasul sau natal.

Paris, de Yann-Arthus Bertrand, este un film care ar trebui vazut. Fotografii aeriene in apus, cu umbre intre de 2 si 10 ori lungimea subiectelor, facute cu distante focale relativ lungi, intre 40 si 600mm circa, ar fi tipul de imagine al lui YAB. Imagini privite zenital sub lumina razanta, in lumina calda, tangential-dementiala, cum spunea odata prietenul DD.
Facand parte din familia Bourbon, ca regii Frantei, a fost puternic sustinut.
Air France, Canon, Fuji si altele il sponsorizeaza fara limite. Azi 5 iunie va lansa, sincron in 50 de tari, filmul Home, planeta pamant. Cateva secvente pot fi vazute aici :

http://www.trendsparadise.net/2009/06/home-film-by-yann-arthus-bertrand.html

filmul (de 1h 33 minute) poate fi vazut aici :
http://www.youtube.com/homeproject

Cand iesi dintre asemenea exponate ti se apleaca de pseudo-arta fotografica.

Publicat în 05 iunie 2009. 4993 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   decembrie 2021  (0)
   noiembrie 2021  (0)
   octombrie 2021  (0)
   septembrie 2021  (0)
   august 2021  (0)
   iulie 2021  (1)
   » toata arhiva

rss