en en | ro ro

In Epoca de Aur, romanii erau toti angajati la stat. Ce rost avea sa se speteasca la munca. Daca tot erau angajati la stat. Stateau comod, fumau, nu faceau nimic.
Mai spuneau : Ei se fac ca ne platesc. Noi ne facem ca muncim. Multi s-au obisnuit asa.

angajati%20la%20stat.jpg

Desi au trecut 17 ani, mentalitatile nu s-au schimbat real, la noi si la altii. Intr-un interviu luat de occidentali, presedintele Ucrainei, Leonid Kucima, raspundea in 1994 : Nu putem privatiza agricultura ! De unde sa mai fure taranii, ca sa traiasca ? Se pricepea, fusese presedinte CAP.

Romania este o tara cu multi oameni harnici. Dar un sistem idiot a prapadit roadele muncii lor, sa ii recompenseze pe cei, de cea mai proasta calitate. Care sunt acum speriati.
Suiera ca serpii veninosi, simtind ca li se apropie sfarsitul.

Am o intrebare retorica. De ce sunt platiti o parte din politisti, parte din functionarii publici, parte dintre parlamentari ? Se considera angajati la stat si doar se prefac ca fac ceva. Nu au nici-o responsabilitate ? Doar suficienta si superficialitate.
In cateva zile devenim membri UE, cu drepturi si obligatii. Pentru cine doreste sa obtina salarii mari, vor fi si cerinte ridicate, de responsabilitate si eficienta.
Dar situatia va evolua repede spre bine.

Sarbatori Fericite. Si un An nou 2007, mai bun, in UE !

Publicat în 26 decembrie 2006. 5458 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   martie 2023  (0)
   februarie 2023  (0)
   ianuarie 2023  (0)
   decembrie 2022  (0)
   noiembrie 2022  (0)
   octombrie 2022  (1)
   » toata arhiva

rss