en en | ro ro

Nu, am avut doar un guturai.
Dar a fost o saptamana buna, am rezolvat cateva treburi importante.
A trecut summitul NATO. Acum 10 ani nici nu visam sa se intample asa ceva la Bucuresti. Invitat la TV, Petre Roman vorbea despre summit cu zambet fortat ; el nu spera la asa ceva. Si am scapat cu bine.
Marii conducatori ai lumii sunt multumiti ; cativa nu fusesera aici. Dar parerile despre Romania nu sunt distribuite nici de Bush, nici de Sarkozy. Ministrul roman al Administratiei si Internelor a aflat ca de acesta treaba se ocupa presa. Si are ce spune :

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/798116/Jurnalistii-straini-dezamagiti-de-Romania/

Dar securitate a fost peste tot ; desi acum folosesc alte denumiri.
Si debandada a fost. Am luat autobuzul si cand sa coteasca spre dreapta, a luat-o la stanga. Ce placere.
Am participat si noi. Am fost in piata Constitutiei si ne-am ciondanit cu organele in armuri de cauciuc. Nu ne lasau sa facem nimic, ca totul era interzis.
Noroc ca i-am intrebat dupa.

Politia nu a aflat inca pe cine pazeste. Ii pazesc pe politicieni de propriul popor. Mai au ani buni pana afla ca ei trebuie sa ii protejeze pe contribuabili, din impozitele carora isi primesc leafa. Interceptia manifestantilor anti-NATO arata ca politia are informatii si capacitate de actiune. Autoritati care declarau ca habar nu au unde sunt interlopii, nu pot preveni bataile intre clanuri, nu pot captura traficanti, au dovedit publicului ca nu vor sa intervina, sau ca asa li s-a impus.

Sa revenim la summitul Nato. O chestiune de prestigiu, dar la nivelul orasului o treaba facuta de mantuiala, cu cheltuieli stupide si inutile.
Drumuri importante de comunicatie intre capitala si tara tot nu exista, nici dupa 19 ani de la Evenimentele din dec.1989.
In atatia ani, cu banii cheltuiti pe prostii ca armurile si echipamente complicate de interzis circulatia, faceau un drum national, macar provizoriu, dincolo de Otopeni. Nu le-a dat prin cap, nu primea nimeni comision. Desi in progres in ultimii ani, impinsa din spate de occidentali, Romania mai balteste inca in noroi. Iar cea mai multa murdarie pare a fi adunata in clasa politica.

Dupa fapta si rasplata !
Dam dupa ei cu votul semi-uninominal, sunt si alegeri in acest an.
Cine zice : Sa ii ia dracul, greseste !
Sa mearga la vot, sa se asigure ca ii ia cu el Uciga-l Toaca.
Dar sa se gandeasca mai bine inainte. Si sa voteze impotriva partidelor care au profitat direct de lipsa de progres a tarii.

Publicat în 05 aprilie 2008. 5457 vizualizari. 0 comentarii
 
Pagini
   » Biografie
   » Contact

Categorii
   » Lumea
   » Actualitate Ro
   » Personal
   » Noi
   » Fotografie
   » Blog vechi
   » Performanta

Arhiva
   iulie 2024  (0)
   iunie 2024  (0)
   mai 2024  (0)
   aprilie 2024  (0)
   martie 2024  (0)
   februarie 2024  (0)
   » toata arhiva

rss